donderdag 19 december 2019

Boerenacties: 420 kilometer file

Boerenacties: 420 kilometer file
De acties van boeren en bouwers zorgen voor een zeer drukke avondspits. Er is nu al 420 kilometer file, tegen 270 kilometer normaal rond deze tijd. En dat terwijl er een akkoord gesloten zou zijn.
Lees verder

Tekort kindergeneeskunde: afdelingen dicht
De kinderafdelingen van Nederlandse ziekenhuizen zitten overvol, en zijn onderbemand. Dit leidt ertoe dat personeel in de Randstad bijna dagelijks 30 tot 35 ziekenhuizen moet bellen om een bed voor zieke kinderen te regelen. De situatie is zo nijpend, dat er afgelopen week al zes kinderen naar...
Lees verder

Voorzitter Landbouwcollectief: 'Vertrouwen is weg'
Vandaag bracht minister Schouten naar buiten dat er afspraken zijn tussen het kabinet en het Landbouwcollectief. En toch gingen boeren vandaag weer de straat op. Minister Schouten pleit voor een meer publieksvriendelijke manier van actievoeren.
Lees verder

Vrouwen veroveren dartsport
Een sensationele overwinning. Voor het eerst wist een vrouwelijke darter een wedstrijd te winnen op het WK. Fallon Sherrock won in een spannende wedstrijd van haar Britse landgenoot Ted Evvets in drie sets.
Lees verder

Octrooi zit BMW en Apple dwars
Tientallen grote tech- en autobedrijven klagen over patentdeals. Bedrijven als Apple en BMW zijn zelfs naar de Europese Commissie gestapt omdat ze vinden dat er bedrijven zijn die misbruik maken van hun patent.
Lees verder

Buitenlandse deelstepaanbieders willen Nederlandse markt op
Deelsteps moeten ook in Nederland worden toegestaan. Daarvoor pleiten vier grote, buitenlandse bedrijven die deelsteps aanbieden. Ze hebben een brief aan de Tweede Kamer gestuurd, die er vandaag over vergadert.
Lees verder

Huis stemt voor impeachment Trump
Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft vannacht voor impeachment van president Donald Trump gestemd. Voor beide artikelen van impeachment was de benodigde meerderheid. Het is pas de derde keer in de geschiedenis dat een impeachmentzaak van een president voor de senaat komt.
Lees verder

Kantoren en woningen duurder
Er dreigt een huurverhoging voor een groot aantal kantoren en woningen. Dat voorspellen meerdere vastgoedpartijen tegenover BNR. Volgens hen verdienen beleggers momenteel te weinig met nieuwbouw. Door bij oudere panden de huur te verhogen willen ze hun winstmarges op peil houden.
Lees verder

Bijleveld wacht cruciaal Irak-debat
Een spannende dag voor minister van Defensie Ank Bijleveld. Na het aftreden van staatssecretaris Menno Snel kan ook zij zich opmaken voor een vurig debat, zeker omdat de spanning in de Kamer sowieso al oploopt.
Lees verder

Mensen zoeken massaal naar nieuwe zorgverzekering
Het aantal Nederlanders dat op zoek is naar een nieuwe zorgverzekeraar groeit hard, meldt prijsvergelijkingssite Pricewise. De zoektocht van mensen naar een nieuwe zorgverzekeraar steeg met liefst 50 procent ten opzichte van vorig jaar.
Lees verder

Pensioenkortingen blijven beperkt
Niet vier, maar twee kleine pensioenfondsen moeten korten op de pensioenen. Dat blijkt uit een pensioenmonitor van het economisch bureau van ABN Amro. Extra kortingen voor 600.000 deelnemers zijn hiermee van de baan.
Lees verder

Ridouan Taghi afgelopen nacht overgebracht naar Nederland
Ridouan Taghi, hoofdverdachte in het Marengo-proces, is gisteren door de autoriteiten in Dubai het land uitgezet en afgelopen nacht overgebracht naar Nederland. Om veiligheidsredenen is hij met een gecharterd vliegtuig onder begeleiding van de Nederlandse politie overgevlogen naar Nederland. Dubai...
Lees verder