dinsdag 24 december 2019

Aboutaleb opent jacht op crimineel vastgoed

Aboutaleb opent jacht op crimineel vastgoed
Criminele vastgoeddeals moeten harder worden aangepakt zegt de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb tegen de Telegraaf. Daarom wil hij dat autoriteiten kunnen ingrijpen bij verdachte transacties. Hij heeft minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid om extra wetgeving gevraagd.
Lees verder

Belasting 2020, wat verandert er?
Wat verandert er per 1 januari op het gebied van inkomstenbelasting? Wie betaalt er meer en wie minder? Belastingexpert Ashna Ganpat van EY zet de belangrijkste veranderingen uiteen.
Lees verder

BNR Blikt Terug | Economie & Duurzaamheid
Groei of krimp, import of export. Netto of bruto, recessie of hoogconjunctuur. De economie 2019, onlosmakelijk verbonden met duurzaamheidsvraagstukken. Want wat viel dat stikstofkwartje langzaam in 2019! Maar toen het eenmaal viel, hield het ook niet meer op!
Lees verder

BNR Blikt Terug | Innovatie in 2019
Een bril waarmee blinden kunnen zien, een hart printen met je 3D-printer, de innovatie klotste in 2019 weliswaar weer tegen de plinten, maar kon de pulsvisserij niet redden. Innovatie, waar een klein land groot in is.
Lees verder

BNR blikt terug | Mobiliteit & Infrastructur in 2019
Brussel gaf groen licht voor Lelystad Airport , het Kabinet zegde grootse investeringen toe in infrastructuur, de stekkerauto brak alweer een beetje door en de duurste auto ooit ging onder de hamer. Mobiliteit & Infrastructuur anno 2019.
Lees verder

BNR blikt terug | Hard nieuws Binnenland in 2019
Verkiezingen, liquidaties, terugkerende jihadisten die de Nederlandse Staat voor de rechter sleepten en veel, heel veel demonstraties in Den Haag. Ook in 2019 draaiden de rechtbanken overuren.
Lees verder

BNR blikt terug | lifestyle en cultuur in 2019
Voedsel, auto's, een januaristorm: er was dit jaar volop lifestyle-nieuws te melden. We hebben de top tien lifestyle-artikelen voor je verzameld.
Lees verder

BNR blikt terug | Arbeidsmarkt in 2019
Een krappe arbeidsmarkt, dat zou toch moeten betekenen dat heel Nederland inmiddels betaald aan de slag is? Niets is minder waar. Maar wat zijn de obstakels, en liggen de oplossingen voor het oprapen? Van zzp tot employée: de arbeidsmarkt in 2019.
Lees verder

BNR blikt terug | Internationaal nieuws in 2019
Een huilende Theresa May voor nr. 10, Boris Johnson die schaterend aan zijn Brexit begon en The Donald die Kim een handje gaf, maar die ook iets kreeg: een heuse impeachmentprocedure! Een bittere handelsoorlog met het 70-jarige China, gechicaneer vanuit het Kremlin. Veel onrust, veel nieuws, ook...
Lees verder

BNR blikt terug | Bouw- en Woningmarkt in 2019
Lage rentes, CO2, stikstof en PFAS. Voor de bouw- en woningmarkt was 2019 een turbulent jaar. Huizenprijzen knalden als champagnekurken door het dak. En ook de huren stegen flink. Gebouwd werd er nauwelijks want dat mocht niet. En de gelukkige bezitter van een huis zette de rente langdurig vast....
Lees verder

BNR blikt terug | Sport in 2019
De Formule 1-Grand Prix keerde terug naar de kust. Niet iedereen stond te juichen, maar in mei volgend jaar zal een uitzinnige menigte de Zandvoortse duinen onveilig maken. En ook voetbal was weer 'hot' in 2019, met toch vrij gunstige vooruitzichten voor 2020. Staan de sponsors ook al in de rij?...
Lees verder

Verdwenen beroep: de molenaar
In deze kerstserie gaan we op zoek naar mensen met beroepen die met uitsterven bedreigd worden. In deze editie is onze verslaggever Harmen van der Veen op bezoek bij molenaar Maarten Dolman uit IJsselstein.
Lees verder