woensdag 27 november 2019

Windows update werkt niet? Werk eerst je virusscanner bij

Windows update werkt niet? Werk eerst je virusscanner bij
Zit je met smart te wachten op de nieuwste Windows Update? Vraag je je af waarom je besturingssysteem niks doet als je de opdracht geeft zichzelf bij te werken? Dat komt hoogstwaarschijnlijk door oude versies van je virusscanner.
Lees verder

Zo stuur je een privébericht in een WhatsApp-groep
Er is een feature in WhatsApp om binnen een groep direct een reactie te sturen naar een deelnemer met een verwijzing naar wat werd besproken in de groep. Dat is een snelle en handigere manier om privé te reageren.
Lees verder

Disney+ account gehackt? Waarschijnlijk vanwege een Disney-prinses
Het internet werd de afgelopen weken opgeschrikt door nieuwsberichten over gehackte Disney+ accounts. Gebruikers meldden massaal dat hun account was gehackt en gestolen en alle ogen waren gericht op de beveiliging van Disney. Het mediabedrijf zegt echter niet gehackt te zijn en het lijkt erop dat het aan de gebruikers zelf ligt.
Lees verder

Gebruik Black Friday om je pc goedkoop te upgraden
Wij krijgen steeds vaker de vraag of Black Friday het juiste moment is om pc-onderdelen en gadgets aan te schaffen vanwege de hoge kortingen. Wij lezen op verschillende fora dat het niet de moeite waard is, toch lijkt dat ook niet helemaal waar te zijn. Tijd voor een eigen onderzoek.
Lees verder

Zo beveilig je jouw documenten
Op een papieren document kun je een stempel "top secret" zetten en hoewel dit ook kan op een digitaal document, moet je speciale beveiligingsmaatregelen nemen, want digitale objecten kunnen snel en te ver verspreiden.
Lees verder

Microsoft verlaat antipiraterij-groep na zwartmaken EFF-kopstuk
Microsoft is uit de antipiraterij-groep CreativeFuture gestapt nadat deze organisatie een kopstuk van de Electronic Frontier Foundation, Pamela Samuelson, hadden zwartgemaakt.
Lees verder

Webshops belazeren consumenten nog steeds met nep-aanbiedingen
Black Friday en Cyber Monday staan voor de deur en (web)shops zijn al wekenlang aan het stunten met prijzen om consumenten binnen te harken. Helaas zijn lang niet alle aanbiedingen en prijsstunts echt en de Consumentenbond is het helemaal zat en trekt aan de bel.
Lees verder

Twitter gaat je account wissen als je niet vaak genoeg inlogt
Twitter heeft laten weten accounts die langere tijd niet worden gebruikt op te heffen. De gebruikersnamen worden weer vrijgegeven en kunnen door anderen worden geclaimd.
Lees verder

Zo scan je jouw webserver op kwetsbaarheden
Er zijn handige gratis tools om een scan uit te voeren op je webserver, of die nu van jezelf is of je ruimte huurt bij een hostingpartij. Nikto is een standaardonderdeel van Kali linux, maar je kunt hem ook los in een andere distributie of live-omgeving gebruiken.
Lees verder

WhatsApp bant gebruikers die 3rd party-apps gebruiken
WhatsApp is begonnen met het blokkeren en bannen van gebruikers die niet de officiële versie van WhatsApp gebruiken. Verschillende gebruikers melden dat zij geen gebruik meer kunnen maken van de dienst. Het is niet bekend hoe lang de ban duurt.
Lees verder