maandag 25 november 2019

Taalfouten verkleinen kans op succes op datingsite

Taalfouten verkleinen kans op succes op datingsite
Moet jij misschien nog even naar je Tinderprofiel gaan kijken? Taalfouten verkleinen namelijk je kansen op succes op een datingsite. Onderzoek naar teksten op profielen van online datingaccounts wijst uit dat een dt-fout of een slordigheid je nog wel eens de liefde van je leven kan kosten....
Lees verder

Aantal pagina's pensioenregeling correleert met kosten fonds
Als je wilt weten of je pensioenfonds te veel geld kwijt is aan allerlei uitvoeringstaken, moet je het aantal pagina's van de pensioenregeling eens tellen. Iedere extra pagina kost jouw als deelnemer namelijk 1,80 euro.
Lees verder

Inspectie gaat cosmetische behandelaars strenger controleren
Een prikje hier, een spuitje daar. Op veel plekken werden cosmetische behandelingen uitgevoerd terwijl dat eigenlijk niet mocht. Daar komt nu een eind aan. De Inspectie voor Gezondheidszorg kon voorheen weinig doen omdat de middelen er niet voor waren. Vanaf nu wordt er strenger gecontroleerd.
Lees verder

Technologie wekt dode acteurs tot leven
Iedereen weet dat alles kan gebeuren in een film. Toch staat binnenkort iets in een film te gebeuren wat eerder niet voor mogelijk gehouden werd: een overleden acteur speelt een rol.
Lees verder

Primeur: gaslek gedicht met hulp vanuit ruimte
Een satellietinstrument van Nederlandse makelij heeft geholpen bij het dichten van een methaanlek. En dat vanuit de ruimte. Het instrument draagt de naam Tropomi en kan iedere dag de wereld monitoren op een aantal gassen die in de atmosfeer zitten.
Lees verder

Sta je in de file door een dichte tunnel? Zo probeert men dat te voorkomen
U kent dat wel, een splinternieuwe tunnel is nog maar net open of hij gaat alweer dicht vanwege een probleempje in de apparatuur. Om dat soort gedoe te voorkomen wordt in Eindhoven de complete technische installatie van de Rijnland Tunnel vooraf helemaal opgebouwd én uitgebreid getest.
Lees verder

Rabo-topman: aanpak witwassen niet effectief
Het aanpakken van witwaspraktijken door banken gebeurt op dit moment niet effectief, zegt bestuursvoorzitter Wiebe Draijer van Rabobank. In het Financieele Dagblad stelt hij dat de echte boeven buiten beeld blijven.
Lees verder

Pro-democratiekamp wint verkiezingen Hong Kong
Met een ongekend hoge opkomst van meer dan 70 procent heeft de bevolking van Hong Kong zich krachtig uitgesproken: het pro-democratie-kamp heeft regionale verkiezingen gewonnen. Volgens lokale media haalden ze 390 van de 452 zetels binnen, met zo'n 57 procent van de stemmen.
Lees verder

Recordomzet toerisme in Nederland
Het was een recordzomer voor het verblijfstoerisme in Nederland, blijkt uit CBS-cijfers. Toerisme groeit al negen jaar op rij en levert Nederland jaarlijks 87,5 miljard euro op. Maar de puur economische benadering van toerisme heeft zijn langste tijd gehad.
Lees verder

400 plekken in Nederland hebben hoog risico PFAS-vervuiling
Nederland telt 396 plekken met een hoog risico op grote PFAS-vervuiling, schrijft het Financieele Dagblad. Dan hebben we het over industrieterreinen en oefenlocaties van de brandweer. Ook zijn er nog zo'n 4.700 plekken met een beperkt risico.
Lees verder

'Inzetten jobcoaches in 60 procent van gevallen succesvol'
Zo'n 60 procent van de mensen met een structurele beperking die via een jobcoach naar werk worden begeleid, heeft na drie jaar een baan. Dat blijkt uit onderzoek dat in opdracht van het UWV en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is uitgevoerd.
Lees verder

'Mitsubishi koopt Eneco'
Eneco komt in handen van Japans consortium onder leiding van Mitsubishi. Meer info volgt zo snel mogelijk.
Lees verder