donderdag 7 november 2019

Sprout: Waarom je ‘enge' vragen moet stellen aan medewerkers

Waarom je 'enge' vragen moet stellen aan medewerkers
Wil je eerlijke antwoorden van medewerkers, dan moet je je als leider kwetsbaar op durven stellen en 'enge' vragen durven te stellen. Sprout-expert Marcel van de Hoef legt uit hoe je dat doet.
Lees verder

Dit techbedrijf berekent huizenprijzen: 'Minder makelaars? Dat juichen wij toe'
Startup Walter Living bevrijdt woningzoekers en -verkopers uit de prijzige houdgreep van makelaars en taxateurs, door consumenten voor enkele tientjes gedetailleerd te adviseren over huizenprijzen. Dit doet de Amsterdamse partij met behulp van machine learning en onder meer Kadastergegevens.
Lees verder

Waarom je nu in actie moet komen voor de subsidieregeling WBSO (die op 1 januari verandert)
Vanaf 2020 mag je voortaan 4 keer per jaar een beroep doen op de populaire subsidieregeling WBSO. Zorg wel dat je je aanvraag voor 1 januari uitelijk deze maand inlevert bij de RVO, waarschuwt Sprout-expert Rolf Grouve.
Lees verder

Deze startup is de Swapfiets voor kinderfietsen
Swapfiets, maar dan voor kinderfietsen, dat is Startup van de Week BikeFlip. Vijf studenten van de Universiteit van Utrecht proberen er de strijd met afgedankte kinderfietsen mee aan te gaan. 'Geen product is zo tijdelijk als een kinderfiets.'
Lees verder

VVD schaart zich achter studentondernemer; gros mkb'ers vindt nú ideaal verkoopmoment
Ondernemersnieuws: VVD wil einde aan gesteggel over IP tussen studenten en universiteit, bedrijfsverkoopintentie omhoog bij mkb'ers en aantal barbiers explosief gestegen.
Lees verder

5 onderwerpen waar startende ondernemers het meest naar smachten
Zonder startende ondernemers zou Sprout uiteindelijk geen geweldige groeiverhalen (en faalverhalen) kunnen maken. Met cijfers van onze jubilerende collega's van IkGaStarten lichten we 5 thema's uit waar startende ondernemers het meest om zitten te springen.
Lees verder

Challenger50: Channable helpt duizenden webshops groeien, opent kantoren in meerdere landen
Met vierduizend betalende klanten waaronder Vodafone, Ikea en Hema is het voor online marketingtool Channable tijd om kantoren te openen in andere landen in Europa en de VS. 'We willen wereldwijd de nummer één tool worden op het gebied van feedmanagement.'
Lees verder

Brabantse robot-startup krijgt geld van Toyota; Belgen sidderen voor Jumbo
Ondernemersnieuws: Smart Robotics krijgt 'substantiële' investering uit Japan, WeWork-investeerder zegt sorry en Jumbo gaat België veroveren.
Lees verder