vrijdag 29 november 2019

Sprout: Picnic haalt 250 miljoen euro op voor robotfabriek (met 1000 medewerkers)

Picnic haalt 250 miljoen euro op voor robotfabriek (met 1000 medewerkers)
Onlinesupermarkt Picnic krijgt 250 miljoen euro groeikapitaal om een nieuw, grotendeels geautomatiseerd distributiecentrum te bouwen. Drijfveer is behalve schaalvergroting ook een krappe arbeidsmarkt, zei medeoprichter Joris Beckers woensdag tijdens een persconferentie in Amsterdam.
Lees verder

Challenger50: HAL24K stroomlijnt verkeer en water met AI
Challenger HAL24K laat kunstmatige intelligentie los op ruwe data waarmee overheden en bedrijven hun verkeersstromen, waterreservoirs en deelvoertuigen beter kunnen managen. Het bedrijf van Jerome Mol, Robert Siccama en Peter den Hartog breidt nu uit naar steden in VS en Azië.
Lees verder

Hoe Fish Tales zijn net uitsloeg en meerdere financiers aan boord haalde
Met zijn missie om duurzame vis beschikbaar te maken voor iedereen, koos Fish Tales voor creatieve oplossingen op het gebied van financiering. 'Ons advies: Wees creatief en durf af te wijken van de gebaande paden.'
Lees verder

Nederlander maakt unicorn van Vinted; Picnic laat robots orders picken
Ondernemersnieuws: Nederlander maakt unicorn van kledingmarktplaats Vinted, Picnic zet robots aan het werk met investering van 250 miljoen en Janneke Niessen is Woman of the Year.
Lees verder

Dit betekent het nieuwe UBO-register voor jouw onderneming
Het nieuwe UBO-register maakt duidelijk wie er aan de touwtjes trekt bij een bedrijf. Sprout-expert Patrick van Kemenade legt uit wat de impact van dit nieuwe register is op jouw onderneming.
Lees verder

Nederlandse startup haalt voor het eerst een investering op met revenue based finance
Voor het eerst in Nederland heeft een investeerder in een startup geïnvesteerd door aanspraak te maken op een deel van de toekomstige omzet, in plaats van zich in te kopen met aandelen. 'Dit is een aanpak die heel veel founders aantrekkelijk vinden.'
Lees verder

Apple-verkoper Amac groeit; Tony's Chocolonely breekt bankconvenant
Ondernemersnieuws: Apple-winkel Amac groeit naar 82 miljoen omzet in half jaar, Tony's Chocolonely maakt te weinig winst en speelse foodhall Mooie Boules opent vijf nieuwe vestigingen.
Lees verder

Waarom personeel van Albert Heijn geen foto in ondergoed hoeft op te sturen
Waarom heb je als bedrijf een app nodig om de maat van bedrijfskleding op te nemen, vraagt ICT-jurist Arnoud Engelfriet zich af. Vooral als je personeel daarvoor in ondergoed fotografeert, zoals Albert Heijn onlangs deed. 
Lees verder