donderdag 21 november 2019

Sprout: Deze startup is de Tony’s Chocolonely van de margarine

Deze startup is de Tony's Chocolonely van de margarine
Marcel van Wing (55) en Erik Bras (57) strijden tegen ontbossing, met hun palmolievrije margarinemerk en Startup van de Week The Flower Farm. De productie ervan is prijzig, maar de vennoten houden hun product betaalbaar door niet naar winstmaximalisatie te streven. 'Wij willen de industrie veranderen.'
Lees verder

Miljoenen voor operatiedata-startup NewCompliance; Wouter Bos krijgt 'zijn' overheidsfonds
Ondernemersnieuws: Amerikaanse uitrol NewCompliance na financieringsronde, Invest-NL gaat er ein-de-lijk komen en 'Greenchoice zou Vandebron om zeep helpen'.
Lees verder

Arts of ondernemer? Compendium Geneeskunde groeit naar 100.000 verkochte producten, buitenland lonkt
Geneeskundestudenten Veerle Smit en Romée Snijders presenteren deze week een nieuwe versie van hun lijvige boekwerk Compendium Geneeskunde, waarmee ze alle medische kennis bundelen in één uitgave. Met 100.000 verkochte producten en interesse uit binnen- en buitenland staat zij nu voor de keuze: arts worden, of ondernemer. 
Lees verder

De juiste auto kiezen was voor ondernemers nog nooit zo makkelijk
Zoveel merken, zoveel smaken: het kiezen van de juiste zakelijke auto is geen sinecure. Wat is je budget? Maar ook: wat wil je precies uitstralen? Gelukkig verschijnen er in het populaire B-segment steeds meer betaalbare modellen die de keuze een stuk vergemakkelijken.
Lees verder

Challenger50: Felyx gaat Europa in met elektrische deelscooters
Met scooterdeeldienst Felyx veroveren Quinten Selhorst en Maarten Poot de ene na de andere stad. Een eerste buitenlands avontuur in Brussel moet de opmaat worden voor een nog veel grotere internationale uitrol.
Lees verder

De focus op groei is voorbij, online marktplaatsen moeten voortaan winst gaan maken
Online marktplaatsen zullen zich de komende jaren sneller moeten bewijzen, omdat investeerders niet langer ellenlange verliezen accepteren. Maar er gloort hoop achter de wolken, zo denkt men op The Marketplace Conference. Dit zijn de lessen van Flixbus, Tier (e-steps) en vintage marktplaats Depop.
Lees verder

Takeaway afgezeken door rivaal; Tony's Chocolonely schrijft winst in chocoladeletters
Ondernemersnieuws: Takeaway afgezeken in overnamestrijd rond Just Eat, concurrent is erg blij met puinhoop WeWork en Tony's Chocolonely maakt winst dankzij chocoladeletters.
Lees verder

'Amsterdam is Europese hoofdstad voor programmeurs'
Amsterdam is de Europese hoofdstad voor softwareontwikkelaars, stelt investeerder Atomico in een donderdag verschenen rapport. Nederlandse techbedrijven halen dit jaar mogleijk een recordhoeveelheid groeikapitaal op.
Lees verder