vrijdag 8 november 2019

Sprout: De keerzijde van de goede werk-privébalans in Nederland

De keerzijde van de goede werk-privébalans in Nederland
Nederland kent de beste werk-privébalans, maar die heeft een keerzijde, schrijft cultuur-expert Saskia Maarse. 'Door de hang naar vrijheid en gelijkheid zien we de klant eerder als gelijke dan als koning.' 
Lees verder

Challenger50: CloudCuddle laat kinderen en ouderen veilig slapen
Na een speciaal bed voor kinderen met een lichamelijke beperking stort Lotte Leufkens zich met CloudCuddle nu ook op de markt voor ouderen. Haar uitdaging: 'Deze markt is veelal conservatief en zal minder snel meegaan in innovaties.'
Lees verder

Dit zijn dé 5 tekenen die je vertellen dat je financiering nodig hebt
Als ondernemer wil je er niet te laat achter komen dat je financiering nodig hebt. Zorg dat je deze vijf tekenen op tijd herkent.
Lees verder

Kipster wint de Challenger50 award van 2019
Tok tok! Kipster is dé challenger van 2019. Ondernemer Ruud Zanders wist de Challengerjury te overtuigen met het bedrijf achter de duurzame, klimaatneutrale eieren waarmee hij de gevestigde orde uitdaagt als de Elon Musk van de agrarische sector.
Lees verder

Kipster grootste Challenger van Nederland; Bynder-oprichter stapt in bijlesplatform Nimbles
Ondernemersnieuws: Kipster verkozen tot meest disruptieve startup van 2019, Chris Hall stopt geld in bijlesplatform Nimbles en Tesla komt eind november met elektrische pick-up.
Lees verder

Waarom slaaprobot Somnox zo snel kon groeien
Mensen met slaapproblemen helpen om sneller in slaap te vallen: dat is het idee achter 'slaaprobot' Somnox. Mede dankzij een samenwerking met beddenfabrikant Auping kon deze Delftse startup snel doorgroeien naar de productiefase.
Lees verder

De Challenger50-finalisten zijn ware disrupters: 'De traditionele markt werkt niet efficiënt'
Duurzaam kippenbedrijf Kipster won gisteravond de Challenger50 van Sprout en is daarmee de grootste disrupter van 2019. Het bedrijf van Ruud Zanders stond samen met Impraise, Parkos en Dekbed Discounter in de finale. Sprout interviewt alle vier de finalisten over hoe zij markten uitdagen.
Lees verder

Zo wil Mosa Meat kweekvlees naar je bord brengen
Met Google-oprichter Sergey Brin aan boord als investeerder werkt de Nederlandse kweekvlees-startup Mosa Meat aan een disruptie op voedselgebied: vlees, maar dan zonder alle negatieve impact op het klimaat en dieren.
Lees verder