woensdag 27 november 2019

Sprout: Challenger50: GTX medical verhelpt verlammingen met neurotechnologie

Challenger50: GTX medical verhelpt verlammingen met neurotechnologie
Met een therapie die GTX medical ontwikkelt, kunnen mensen met een gedeeltelijke dwarslaesie weer helemaal zelf leren stappen. Bovendien zet de zenuwstimulatie de aanmaak van nieuwe verbindingen door de laesie heen in gang. GTX medical staat dit jaar in de Challenger50.
Lees verder

Mobiliteit in beweging: gaat het tankstation de telefooncel achterna?
Wereldwijd zijn er weinig sectoren zo in beweging als die van mobiliteit. Elektrisch én autonoom rijden komt eraan, of gaat toch waterstof het winnen? En wat betekent dat voor hoe we nu tanken? Een kijkje in de toekomst, met de kansen die dat met zich meebrengt.
Lees verder

Cannabistelers kunnen een bankrekening krijgen, blockchainondernemers nu ook?
ABN Amro is teruggefloten vanwege het weigeren van een bankrekening voor een cannabisondernemer. Dat biedt perspectief voor ondernemers die zich bezighouden met blockchain en cryptovaluta, stelt ICT-jurist Arnoud Engelfriet.
Lees verder

Mijn mislukte startup: 9 lessen die ik leerde voor 3 miljoen euro
Mark Vletter trekt vandaag de stekker uit CRM-systeem Lily, een project dat zijn bedrijf Voys naar schatting 3 miljoen euro kostte. Het mislukken van die startup leverde wel 9 waardevolle lessen op, schrijft de ondernemer in een gastblog.
Lees verder

Softbank ligt onder vuur bij aandeelhouders; Roostermaker Widget Brain haalt 2 miljoen op
Ondernemersnieuws: Vision Fund II ver weg voor SoftBank, AI-startup Widget Brain ontvangt groeigeld en Ola betreedt Londense taximarkt. 
Lees verder

Pieter Pot maakt verpakkingsloos boodschappen doen een eitje
Verpakkingsloos winkelen kan een succes worden als je het zo makkelijk mogelijk maakt, is de gedachte achter startup van de week Pieter Pot. 'Wij gingen zelf ook niet met potjes en tasjes naar de winkel.'
Lees verder

De lessen van een angel investor die in ruim 200 startups investeerde
Nadat Jeroen Bertrams (45) in 2006 zijn eigen bedrijf verkocht, begon hij een leven als angel investor. Hij stak sindsdien geld in ruim tweehonderd startups en schreef daarover het boek Succesvol investeren in startups. 'Je verdient hier lang niet altijd geld mee.'
Lees verder

Picnic haalt 250 miljoen euro op om distributie te automatiseren
Onlinesupermarkt Picnic krijgt 250 miljoen euro groeikapitaal om een nieuw, grotendeels geautomatiseerd distributiecentrum te bouwen. Drijfveer is behalve schaalvergroting ook een krappe arbeidsmarkt, zei medeoprichter Joris Beckers woensdag tijdens een persconferentie in Amsterdam.
Lees verder