woensdag 6 november 2019

Rusland kan internet volledig afkoppelen

Rusland kan internet volledig afkoppelen
Rusland heeft een nieuwe wet aangenomen die het mogelijk maakt om het internet volledig af te koppelen. Al het Russische internetverkeer moet voortaan dan ook via Russische servers worden afgewikkeld.
Lees verder

Populariteit DAB+ neemt snel toe in Vlaanderen
In Vlaanderen heeft 16 procent van de bevolking een toestel dat geschikt is om DAB+ uitzendingen te ontvangen. Nog eens 12 procent overweegt de aanschaf van een dergelijk apparaat. Dit blijkt uit cijfers van marktvorser Ipsos in opdracht van de Vlaamse overheid.
Lees verder

Facebook voert nieuw bedrijfslogo in
Facebook lanceert een nieuw logo voor zijn nieuwe bedrijfswebsite om duidelijker te maken welk bedrijf achter diensten als WhatsApp en Instagram schuilgaat.
Lees verder

Ziggo hoeft geen klantgegevens downloaders te delen
Internetprovider Ziggo hoeft geen klantgegevens te delen van 377 illegale downloaders met Dutch Filmworks. Dat eiste via het gerechtshof in Arnhem om de NAW-gegevens bij geïdentificeerde IP-adressen, maar vangt bot.
Lees verder

Anouk Beeren nieuwe Directeur Cross-channel Intergamma
Anouk Beeren (45) start per 1 december als Directeur Cross-channel bij Intergamma, het moederbedrijf van Gamma en Karwei. De afgelopen 10 jaar heeft zij als directeur e-commerce en marketing de digitale transformatie van horecagroothandel Bidfood gerealiseerd.
Lees verder

Marc Oosterhout (N=5) nieuwe voorzitter SIRE
Marc Oosterhout, medeoprichter N=5, wordt de nieuwe voorzitter van SIRE. Hij vervang Paul Kroef (Algemeen Directeur Ara Groep).
Lees verder

Dataverzamelaar Coosto genomineerd door Big Brother Award
Het Nederlandse bedrijf Coosto is door burgerrechtenorganisatie Bits of Freedom genomineerd voor de Big Brother Awards 2019, de prijs voor de grootste privacyschender van Nederland. Deze wordt 29 november uitgereikt in TivoliVredenburg in Utrecht.
Lees verder

Celstraffen geëist voor oplichting met vliegtickets
De officier van justitie heeft dinsdag celstraffen geëist tegen twee mannen, uit Hilversum en Zaandam, die ervan verdacht worden 251 mensen te hebben opgelicht met de verkoop van vliegtickets. Het ging vooral om reizen naar Turkije. De schade van deze oplichting bedroeg in totaal 230.000 euro.
Lees verder

ING: slim huis potentiële markt van 600 miljoen euro
De doorbraak van smart homes, een woning met meer comfort door gebruik van technologie, komt dichterbij. Goedkopere sensoren, draadloze apparatuur en stembediening maken toepassing op grotere schaal mogelijk. Consumenten hebben bij de koop van een woning daar enkele duizenden euro's voor over, signaleert het ING Economisch Bureau, dat spreekt over potentiële markt van 600 miljoen euro per jaar.
Lees verder