vrijdag 22 november 2019

Primeur voor Singapore: eerste ASEAN-land met EU-handelsakkoord

Primeur voor Singapore: eerste ASEAN-land met EU-handelsakkoord

Op 21 november is het handelsakkoord tussen de EU en Singapore ingegaan. Een bijzondere gebeurtenis, want dit is het eerste EU-handelsakkoord met een land in Zuidoost-Aziƫ.

Lees verder

Presenteer uw innovaties op milieubeurs Globe in Canada

Werkt u aan innovaties? En doet u dat op het gebied van duurzaamheid? Presenteer uw bedrijf dan op de milieubeurs Globe van 10 tot en met 13 februari 2020 in Vancouver, Canada.

Globe noemt zichzelf de grootste Sustainable Business Summit in Noord-Amerika. Bezoekers zijn overheden en bedrijven vanuit de hele wereld. De beurs richt zich vooral op innovaties. Andere thema's zijn de energietransitie, circulaire economie en schone technologie.

Lees verder

GreenFlux ontwikkelt slimme laadpaal met Innovatiekrediet

Nederland loopt voorop in de ontwikkeling van laadpaalinfrastructuur. Een goed voorbeeld is GreenFlux. Het Eindhovense bedrijf produceert control units om auto's slimmer op te laden. "We konden deze ontwikkeling niet alleen met eigen vermogen bekostigen. Daarom maakten we dankbaar gebruik van het Innovatiekrediet."

Lees verder

Volop Nederlandse inbreng in innovaties CO2-reductie

Nederland en andere landen willen werk maken van de afvang, opslag en het hergebruik van CO2.

Lees verder

De missie van Berno Bucker

Eind oktober was er een economische missie naar Berlijn gericht op digitalisering. Nederlandse innovatieve scale-ups bezochten bedrijven zoals MHP Porsche, Volkswagen Digital Lab, Deutsche Bahn en Cisco. Ook was er een netwerkevent op de Nederlandse ambassade. Berno Bucker, COO van de scale-up 20face, ging ook mee. Hij vertelt over zijn ervaringen.

Lees verder