donderdag 7 november 2019

Personeel werven en behouden – dat begint in eigen huis

Personeel werven en behouden – dat begint in eigen huis
De consumptie stijgt, maar de chauffeurs zijn op. Transporteurs bewandelen alle wegen om aan goede mensen te komen. Subsidies, zij-instromers, een betere CAO, meer vrouwen in het vak. Allemaal zaken om samen met je rivalen aan te pakken. Maar, zou HRM in de transportsector niet een 'best klept secret' moeten zijn? Je wilt toch de beste planners en chauffeurs voor jezelf houden?
Lees verder

Stikstofuitspraak: de gevolgen voor bestaande en nieuwe distributiecentra
De Hoge Raad zette eind mei een streep door het Programma Aanpak Stikstof (PAS). Gevolg van deze uitspraak is dat veel distributiecentra met terugwerkende kracht 'illegaal' dreigen te worden. Maar wat zijn de gevolgen nu concreet en waar moet je als logistiek dienstverlener of verlader rekening mee houden als je bestaande distributiecentrum nog onder de PAS regeling is gebouwd en wat zijn consequenties van het stikstofdossier voor bedrijven die van plan zijn om een nieuw dc te bouwen? Douglas van Oers (Savills) zet de de consequenties van de strengere stikstofregels op een rij.
Lees verder

Verdozing landschap: de logistieke sector is aan zet (video)
De logistieke en vastgoedsector hebben behoefte aan meer visie en aan investeringsmogelijkheden op de 'beste' plekken. Het recent verschenen advies waarin het College van Rijksadviseurs de regering adviseert om de verdere verdozing van Nederland aan banden te leggen, biedt volgens Wim Eringfeld (Stec Groep) volop aanknopingspunten voor de sector in de breedste zin van het woord om samen deze handschoen op te pakken.
Lees verder