donderdag 28 november 2019

Nabestaanden Hawija willen schadeclaim tegen Nederland

Nabestaanden Hawija willen schadeclaim tegen Nederland
De slachtoffers en nabestaanden van het Nederlandse bombardement in het Iraakse Hawija bereiden een schadeclaim voor tegen de Nederlandse staat. De groep bestaat op dit moment uit ongeveer dertig mensen.
Lees verder

Zoekactie Urkse garnalenkotter Urk levert niets op
De kustwacht ontving vanochtend een noodsignaal van een garnalenkotter vanaf de Noordzee. Ze startten een grote zoekactie, en inmiddels is de boot gesignaleerd op de bodem van de zee. De twee bemanningsleden zijn nog niet gevonden.
Lees verder

VS mengen zich in conflict Hongkong-China
President Donald Trump mengt zich in het conflict tussen Hongkongse demonstranten en de Chinese regering. Hij heeft twee wetten ondertekend, een met een verbod op de verkoop van munitie; en een over sancties die de VS kunnen opleggen aan China, als Hongkong zijn zelfstandigheid verliest.
Lees verder

Voedselkeuze-logo Nutri-Score komt naar Nederland
Het nieuwe Franse voedselkeuze-logo Nutri-Score moet ons gaan helpen om gezondere keuzes te maken in de supermarkt. Het is een simpel logo dat bestaat uit vijf strepen van groen oplopend naar oranje. Groen is de gezondste voedingskeuze en donker oranje is de ongezondere keuze.
Lees verder

XS4ALL en KPN staan voor de rechter
De ondernemingsraad van XS4ALL en KPN staan vandaag tegenover elkaar voor de Ondernemingskamer in Amsterdam. Inzet: mag KPN XS4ALL-dochter opheffen? De OR noemt de plannen van KPN slecht onderbouwd en in strijd met gemaakte afspraken. Verslaggever Harmen van der Veen is ter plaatse en doet er...
Lees verder

Duitse politie zoekt gouden tip kunstroof
De Duitse politie heeft een half miljoen euro uitgeloofd voor de tip die naar de daders van een grote kunstroof leidt. Maandag werd er ingebroken in een museum in Dresden, en daarbij werden juwelen gestolen die miljarden waard zouden zijn.
Lees verder

OvV waarschuwt voor slimme autotechnologie
Automobilisten kunnen niet goed overweg met slimme technologie als autopilot of cruisecontrol. Dat stelt de Onderzoeksraad voor Veiligheid vandaag in een nieuw rapport. Verslaggever Ilan Hoekstra sprak de voorzitter, Jeroen Dijsselbloem, in Den Haag.
Lees verder

Labour gooit campagnestrategie om
Over twee weken zijn de Britse verkiezingen al. En toch besluit de Labour-partij zijn campagne nog even om te gooien, zegt de BBC. De partij gaat zich nu toch wel op de Brexitstemmer richten.
Lees verder

Europees Parlement roept noodtoestand klimaat uit
De noodtoestand is uitgeroepen voor het klimaat. Dat gebeurde eerder deze middag in het Europees Parlement waar een resolutie hierover grote steun kreeg.
Lees verder

Mannen mogen voor het eerst in shorts golfen
Voor het eerst mochten mannen een officiƫle golfwedstrijd spelen in korte broek. Want in Zuid-Afrika, waar ze het Alfred Dunhill Championship spelen, is het zo'n 40 graden. Reden voor de European Tour-organisatie om af te wijken van de traditie.
Lees verder

Koolmees wil zzp-wet niet uitstellen
Minister Koolmees van Sociale Zaken wil zijn zzp-wet niet uitstellen. Hij reageert daarmee op de forse kritiek van sociale partners en de oppositie op die nieuwe wet. Ze vinden het onuitvoerbaar en visieloos.
Lees verder

Budget ESA voor het eerst verhoogd
Voor het eerst in 25 jaar wordt het budget van de European Space Agency verhoogd. Dat werd besloten bij een vergadering in Sevilla, waarbij alle Europese ministers die over ruimtevaart gaan aanwezig waren.
Lees verder