woensdag 6 november 2019

Linus Torvalds: Ik ben geen programmeur meer

Linus Torvalds: Ik ben geen programmeur meer
De man achter Linux, Linus Torvalds, heeft in een interview op de Open Source Summit laten weten dat hij geen programmeur meer is, maar vooral bezig is met het schrijven en beantwoorden van e-mails.
Lees verder

Apple AirPods Pro volstrekt niet te repareren
Apple scoort al jaren lage cijfers wat de repareerbaarheid van diens producten betreft. Deze keer lijkt Apple er echter een schepje bovenop te doen en scoort met de AirPods Pro lager dan ooit.
Lees verder

Zo zet je de ruisonderdrukking van de AirPods Pro aan en uit
De ruisonderdrukking van de nieuwe AirPods Pro, met twee microfoons die omgevingsgeluid meten om dit te kunnen blokkeren, maken het product zo interessant. Hoe bedien je de oortjes eigenlijk?
Lees verder

9 leugens die programmeurs zichzelf vertellen
Programmeurs zijn niet voor niets trots op hun werk. Niemand anders heeft de kracht om een database te openen en de werkelijkheid te veranderen. Hoe meer de wereld afhankelijk is van computers om te bepalen hoe de wereld werkt, hoe krachtiger de programmeurs worden, maar loop niet naast je schoenen, we maken nog meer dan genoeg fouten en een perfect stuk code bestaat niet. Trap vooral niet in de volgende valkuilen.
Lees verder

7 Fitbit-features die verdwijnen of verbeteren onder Google
Wat gebeurt er met de Fitbit-app, Fitbit Pay en meer nu het bedrijf is overgenomen door Google? We laten hier ons licht schijnen over deze vragen.
Lees verder

Zo hack je slimme speakers zonder ook maar iets te zeggen
Beveiligingsonderzoekers van de universiteit van Michigan en Tokio hebben aangetoond dat het mogelijk is Google Home (assistant), Apple Siri en Amazon Alexa-apparaten te hacken/over te nemen zonder ze te benaderen via het netwerk of ertegen te praten. Er wordt slechts gebruik gemaakt van een laser.
Lees verder

8 overleden diensten op het cloud-kerkhof
Het gemak dient de mens en steeds meer gebruikers uploaden hun hele hebben en houden naar de cloud. Maar is dat nou wel zo slim? Het is misschien heel makkelijk, maar men vergeet dat als het bedrijf achter de dienst er de brui aan geeft je al je data ook kwijt bent. Wij kijken naar 8 voorbeelden.
Lees verder

Microsoft werkt aan back-ups op glasplaat
Het archiveren van grote hoeveelheden data voor zeer lange tijd is iets waar verschillende bedrijven al jaren mee experimenteren. Door bitrot en degradering blijft het namelijk een uitdaging om data en vooral films voor zeer lange tijd op te bergen zonder een back-up van een back-up te moeten maken. Project Silica moet dat in elk geval een stuk makkelijker maken door alles weg te schrijven op glasplaten.
Lees verder

Netflix zal niet meer werken op je oude smart tv
Netflix is begonnen met het tonen van berichten op verschillende smart tv's, kant-en-klare mediacenters en Blu-ray spelers waarin het waarschuwt dat de ondersteuning wordt stopgezet. Gebruikers kunnen tot 1 december 2019 genieten van de app.
Lees verder

Met nog 2 maanden voor pensioen daalt Windows 7 verder
Windows 7 daalt harder dan Windows XP deed in de maanden voor zijn pensioen, maar zoals het er nu naar uitziet zitten nog 390 miljoen pc's op de pensioendatum in januari op Windows 7.
Lees verder