zaterdag 23 november 2019

Kritiek Windows-gat geeft aanvaller volledige toegang

Kritiek Windows-gat geeft aanvaller volledige toegang
Een bug in UAC zorgt ervoor dat kwaadwillenden systeemrechten krijgen en allerlei malafide software kunnen installeren op een Windows-pc. Er is een patch voor dit lek beschikbaar, dus het is zaak om deze toe te passen.
Lees verder

Leg deze doodenge gadgets niet onder de kerstboom
Softwaremaker Mozilla, bekend van allerlei privacyvriendelijke tools als Lockwise en Firefox, publiceert jaarlijks een lijst van apparaten gebaseerd op hoe gevaarlijk ze zijn voor je privacy. Zo zie je meteen dat sommige gadgets het niet zo nauw nemen met je data.
Lees verder

Accu voor je wearable kun je straks maken met je inkjet-printer
Russische wetenschappers hebben een formule ontwikkeld voor een stof om kathodes te kunnen printen met een hogere energiedichtheid dan voorheen mogelijk was bij het printen van accu's.
Lees verder

Review: Wachtwoordmanager Roboform Everywhere
Roboform Everywhere is een simpel programma om wachtwoorden te beheren. Dat is de sterke kant van de software - het is eenvoudig en niet complex - maar daarom heeft het ook minder features dan concurrenten.
Lees verder

Realtek-drivers houden update Windows 10 tegen
Een driverissue met Bluetooth-hardware van Realtek hield onderdelen-updates van Windows 10 tegen. Gebruikers moeten eerst de driver bijwerken en krijgen dan (als het goed is) de update aangeboden. Een soortgelijk issue met wifi-hardware van Qualcomm houdt OS-updates ook tegen.
Lees verder

Google stuurt Cloud Print na 10 jaar betatesten met pensioen
Het hoge woord is eruit, Google stopt met de Cloud Print-dienst. Het bedrijf heeft de dienst ongeveer 10 jaar lang in beta-status verkeerd en het ziet er naar uit dat het er nooit uit zal komen.
Lees verder

Google geeft je 1,35 mln als je deze chip hackt
Android-maker Google verhoogt zijn beloningen voor onderzoekers die gaten vinden in het besturingssysteem, vooral als ze het mogelijk maken om een aanval op afstand uit te voeren. Er is ook een forse beloning voor mensen die chip Titan M uit de Pixel 3 en 4 weten te hacken.
Lees verder

Review QNAP TS-251B en TS-253Be: krachtig en veelzijdig
De eisen die men door de jaren heen aan een NAS stelt zijn steeds groter geworden. Je zou denken dat, in een tijd waarin steeds meer media gestreamd wordt, de vraag naar een NAS juist steeds kleiner wordt, maar niets is minder waar. Back-ups, media transcoderen, private cloud en zelfs videosurveillance zorgen ervoor dat een krachtige NAS nog steeds een welkome aanvulling is in je netwerk. Wij testen vandaag de TS-251B en TS-253Be, twee krachtpatsers van NAS'en die zowel voor de thuisgebruiker als het MKB van pas kunnen zijn.
Lees verder

Livestream je overnachting en dit hotel kost 83 cent
Een hoteleigenaar in Japan wilde zich onderscheiden van andere budgethotels en bedacht dat mensen het misschien wel prima vinden om een nacht gefilmd te worden en content live op YouTube te streamen. Als je daartoe bereid bent, kost het hotel slechts 100 yen per nacht (83 cent).
Lees verder

Bal breekt tijdens livedemo kogelvrije ruit Tesla cybertruck
Goed nieuws: de gepantserde ruiten van Tesla's nieuwe wagen laten geen harde, vliegende objecten door, zo bleek in een demonstratie met metalen bal. Het minder goede nieuws is dat het geen mooie look was voor Musk omdat de ruiten in de livedemo barstten.
Lees verder

9 fantastische vervroegde Black Friday-deals
Nog een week en dan is het weer zover, Black Friday, de dag waarop (web)shops stunten met prijzen en consumenten bakken vol geld uitgeven om mooie hard-, software en gadgets te scoren. Wat ooit begon als een specifieke dag is nu uitgelopen tot een weken durend evenement. Wij hebben de mooiste deals alvast op een rijtje gezet.
Lees verder