maandag 4 november 2019

Infographic: ICT kennis in het onderwijs

Infographic: ICT kennis in het onderwijs
Circa 87 procent van de onderwijsprofessionals in het voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs beoordeelt de eigen ICT-kennis als goed of heel goed. Slechts de helft geeft zijn collega's eenzelfde beoordeling. Dit blijkt uit onderzoek dat SLBdiensten liet uitvoeren onder 454 onderwijsprofessionals in het voortgezet onderwijs en mbo.
Lees verder

NEXT: het Internet van Energie
Op steeds meer plekken in Nederland is een tekort aan capaciteit op het energienet, onder meer door de explosieve groei van het aantal duurzame elektriciteitsprojecten, zoals zonneparken. Na smart grids wordt nu steeds meer nagedacht over het Internet van Energie: een mondiaal geautomatiseerd energienet waarop miljarden apparaten zo effectief mogelijk energie uitwisselen. Een geautomatiseerd handelssysteem waarin b2b en e-commerce samenkomen.
Lees verder

Voor eerst weer groei in smartphones in twee jaar
De markt voor smartphones groeide in het derde kwartaal met 1 procent. Dat is niet veel, maar het is de eerste groei in twee jaar.
Lees verder

Overname Fitbit geen garantie voor succes WearOS
Het nieuws dat Google voor 2,1 miljard dollar fitnesstrackerfabrikant Fitbit heeft overgenomen, was nog maar amper droog of er verschenen al zure commentaren in de Amerikaanse pers. De hamvraag blijft vooralsnog onbeantwoord: blijft er nog wel iets van Fitbit over?
Lees verder

Lager groeitempo voor Pakketten PostNL
PostNL realiseerde in het derde kwartaal een volumegroei bij pakketten van 11 procent. En ook nu weer daalde het volume van de geadresseerde post met 10,6 procent.
Lees verder

Makeover voor gaming muismat
Het merk Razer weet van muismatten echt iets bijzonders te maken. De Firefly V2 is dan ook een gaming-muismat met verlichting.
Lees verder

Markt voor 'wearables' stijgt explosief
Consumenten gaan de komende jaren aanzienlijk meer besteden aan wearables, oftewel mobiele elektronica. Gartner verwacht een stijging van 27 procent, resulterend in een omzet van 51,5 miljard dollar.
Lees verder

PostNL verhoogt prijzen pakketverzending voor het eerst in vijf jaar
Voor het eerst in ruim vijf jaar gaat het tarief voor de verzending van een pakket bij PostNL omhoog: van 6,95 naar 7,25 euro, een stijging van 4,3 procent. Door de inflatie zijn de kosten de afgelopen jaren gestegen, terwijl het tarief niet veranderd is.
Lees verder

Studenten ontwikkelen drone die gewassen beschermt
Kevers die luizen opeten. Schadelijke vliegen die niet tegen raapzaadolie kunnen: Nederlandse tuinders beschermen planten tegen de meeste ziektes en ongedierte met natuurlijke middelen. Om dat nog sneller en gecontroleerder te kunnen doen, ontwikkelden studenten van Hogeschool Utrecht een drone die de natuurlijke vijanden van ongedierte kan verspreiden.
Lees verder