zaterdag 23 november 2019

Impeachmentproces gaat naar de Senaat

Impeachmentproces gaat naar de Senaat
De Democraten hebben haast met de impeachmentprocedure. De hoorzittingen zijn eigenlijk voorbij want de kopstukken die de onderzoekscommissie wil horen weigeren te getuigen - op last van het Witte Huis. De Democraten nemen er kennis van, zetten de weigering op de lijst van obstructies en kiezen...
Lees verder

DNB grijpt in bij Rabobank om witwasrisico's
Toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) heeft ingegrepen bij de Rabobank. De bank moet duizenden klanten opnieuw onderzoeken. Volgens DNB zou de Rabobank de screening van nieuwe klanten verwaarloosd hebben, zo schrijft het FD.
Lees verder

NS: Nederland moet nú investeren in spoor
Nederland moet nú doorpakken met het realiseren van vernieuwingen op het spoor. 'Je moet het ijzer smeden als het heet is, anders lopen we vast', zegt president-directeur Roger van Boxtel van de NS in BNR's Big Five. Volgens Van Boxtel moeten we dit voorjaar nog besluiten om 20,6 miljard euro in...
Lees verder

Suikerooms kloppen op Tony's Chocolonely's deur
Voor de Willy Wonka-achtige fabriek die Tony's Chocolonely wil bouwen in Zaandam staan de investeerders in lange rijen voor de deur, zo zegt Henk Jan Beltman, topman van Tony's Chocolonely, in BNR Zakendoen.
Lees verder

Raad van State: Slob mag financiering Haga Lyceum niet stoppen
Minister Arie Slob, van Onderwijs, mag de financiering van het Islamitische Corenelius Haga Lyceum niet stoppen. De school in Amsterdam zou vanaf 1 december niet meer gefinancierd worden door het ministerie van Onderwijs, maar daar steekt de Raad van State nu een stokje voor.
Lees verder

Rechter: Nederland hoeft IS-kinderen toch niet terug te halen
Nederland hoeft IS-kinderen toch niet terug te halen uit kampen in Noord-Syrië. De Staat had beroep aangetekend tegen een eerdere uitspraak van de rechter. Dat kort geding was aangespannen door 23 IS-vrouwen en hun 56 kinderen, die vastzitten in twee kampen in het noorden van Syrië.
Lees verder

Miljoeneninvestering infrastructuur onzeker door stikstofcrisis
De investeringen van ruim een half miljard euro in de infrastructuur zijn nog niet helemaal in kannen en kruiken. Daarvoor moet wel eerst de stikstofcrisis opgelost worden, zo erkent minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat tegen politiek-verslaggever Laurens Boven.
Lees verder

Nederlanders in buitenland krijgen stemrecht Eerste Kamer
Nederlanders die in het buitenland wonen krijgen in de toekomst stemrecht voor de Eerste Kamer. Het kabinet gaat de Grondwet wijzigen om dat mogelijk te maken. Nu mogen Nederlanders in het buitenland alleen stemmen voor de Tweede Kamer en voor het Europees Parlement.
Lees verder

Eyelove houdt oog voor lage prijzen
Menig brillengebruiker kan inmiddels niet meer om Eyelove heen. De goedkopere brillenketen groeit enorm in de Nederlandse markt. Maar na nieuwe wetgeving in Frankrijk ziet Eyelove ook potentie daar. Vandaag openen ze hun tweede winkel in Frankrijk.
Lees verder

Kwebbelen met 12 miljoen volgers
Hoe kun je als bedrijf de nieuwe generatie bereiken? YouTuber Jordi van den Bussche, beter bekend als Kwebbelkop, weet dat met bijna 12 miljoen volgers als geen ander.
Lees verder

Burgerinitiatief Zeist meet fijnstof
Een burgerinitiatief uit Zeist gaat de luchtkwaliteit meten - stikstof en fijnstof. Meten is Weten is de insteek van het Burgerinitiatief Samen Meten Aan Luchtkwaliteit, ook wel SMAL geheten. Door middel van kleine, goedkope apparaatjes kunnen zij namelijk meten hoeveel fijnstof jij inademt. En dat...
Lees verder

De duikvlucht van de Duitse auto-industrie
De Duitse industrie verkeert in zwaar weer. Eén van de belangrijkste sectoren van de Duitse economie lijkt te haperen. Hoe Duitsland zich hier tegen gaat wapenen? Waarom investeringen uitbleven? En of het Duitsland lange tijd misschien te goed ging? Duitsland-correspondent Derk Marseille geeft een...
Lees verder