vrijdag 8 november 2019

Hogeschool HZ grijpt nieuwe huisvesting aan voor verduurzaming

Hogeschool HZ grijpt nieuwe huisvesting aan voor verduurzaming

De locatie van HZ University of Applied Sciences in Vlissingen paste niet meer bij hoe tegenwoordig onderwijs wordt gegeven. Daarom werd een nieuwe locatie in Zeeland gezocht. Die locatie moest ruimte bieden aan meer kleinschalig en projectmatig onderwijs. En daarnaast moest de locatie groen en duurzaam zijn. HZ doet namelijk sinds 2009 mee aan het convenant Meerjarenafspraken Energie-efficiency (MJA).

Lees verder

Nieuwe huisvesting Hogeschool HZ kans voor verduurzaming

De HZ University of Applied Science zocht een nieuwe locatie met ruimte voor meer kleinschalig en projectmatig onderwijs. Ook moest de locatie groen en duurzaam zijn. Dit werd uiteindelijk het voormalige Provinciehuis in Middelburg.

De nieuwe locatie ligt in het hart van van de stad, aan het Groene Woud. De hogeschool doet namelijk sinds 2009 mee aan het convenant Meerjarenafspraken Energie-efficiency (MJA3). Met het daarop maakt HZ om de vier jaar plannen voor energiebesparing en verduurzaming van het energiebeheer.

Lees verder

PIB geeft schone energie aan Zuid-Afrikaanse huishoudens

Het nieuwe PIB-programma 'Solid Biomass Opportunities in South Africa', gaat zorgen voor schone energie in Zuid-Afrikaanse huishoudens, en biobrandstoffen in Nederland.

Lees verder

Fundraising Mastery voor start-ups met impact

Heeft uw start-up een positieve impact op mens of milieu? En kunt u wel wat hulp gebruiken met de financiering? Leer hoe u als 'impactondernemer' uzelf kunt presenteren aan impactinvesteerders. Kom naar de Impact Fundraising Mastery op 28 november in Den Haag.

Tijdens de Impact Fundraising Mastery ontdekt u hoe u uw start-up laat groeien. U hoort hoe u uw duurzame idee├źn financiert. U doet inspiratie op. En u maakt kennis met andere impactondernemers.

Lees verder

Informatiebijeenkomst Eurostars

Bent u mkb-ondernemer in de high tech onderzoeks- en ontwikkelingssector? Werkt u daarbij samen met partners in andere landen of wilt u dit in toekomst gaan doen? Dan is Eurostars misschien een interessante subsidie voor u. Wilt u meer weten over Eurostars? Kom dan naar de informatiebijeenkomst op 26 november!  

Lees verder