maandag 25 november 2019

Gooit Tesla eigen ruiten in met presentatie Cybertruck?

Gooit Tesla eigen ruiten in met presentatie Cybertruck?
De presentatie was een afgang. Toch zijn er van de nieuwe elektrische Cybertruck 150-duizend exemplaren besteld, zegt Tesla-topman Elon Musk. De ruiten zouden onverwoestbaar zijn, maar die van het showmodel begaven het al toen er op het podium een steen tegenaan werd gegooid.
Lees verder

4,3 procent woningen nog betaalbaar voor eenverdiener
Slechts 4,3 procent van de aangeboden woningen in Nederland is goedkoper dan 150.000 euro - het maximumbedrag dat eenverdieners mogen lenen. Dat blijkt uit onderzoek van De Hypotheker. Vorig jaar viel nog 7,5 procent van de koopwoningen binnen de marges voor eenverdieners.
Lees verder

Nauwelijks opzeggers Vandebron ondanks kritiek na overname Essent
Ondanks de vele kritiek die groene energiebedrijf Vandebron te verwerken kreeg op de overname door Essent, zijn er nauwelijks klanten vertrokken. Dat zegt topman Aart van Veller, van Vandebron, in BNR Zakendoen. Klanten waren verbaasd dat het duurzame en rebelse Vandebron wordt overgenomen door het...
Lees verder

Japanners willen Europa veroveren met Eneco; zorgen bij GroenLinks
Met de miljardenovername van Eneco zijn de Japanse Mitsubishi en Chubu van plan Europa te veroveren, zo zegt Ruud Sondag, topman van Eneco. 'Eneco wordt een platform van groei in Europa', lieten de investeerders weten aan Sondag.
Lees verder

Steeds meer werknemers leggen verantwoordelijkheid burn-out bij hun baas
Werknemers stellen hun werkgever steeds vaker aansprakelijk voor de financiƫle gevolgen van hun burn-out. Dat meldt juridisch dienstverlener DAS. Waar dit een aantal jaar geleden nog slecht sporadisch gebeurde, gaat het nu om 100 tot 120 gevallen per jaar.
Lees verder

Black Friday: korting is hetzelfde, maar wel meer aanbiedingen
Wie denkt om een nieuwe laptop of smartphone tijdens Black Friday met megakorting op de kop te kunnen tikken, komt bedrogen uit. Winkeliers geven namelijk geen hogere kortingen dan de rest van het jaar. Dat blijkt uit onderzoek van Tweakers.
Lees verder

Gevangenisstraf voor oud-directeur Slotervaart Ziekenhuis
Aysel Erbudak, de oud-directeur van het Slotervaart Ziekenhuis is schuldig bevonden aan de verduistering van 1.2 miljoen euro. Ze is veroordeeld tot 15 maanden onvoorwaardelijke gevangenisstraf en een beroepsverbod als bestuurder van 6 jaar en drie maanden.
Lees verder

Miljard euro schade bij kunstroof Duitsland
In Duitsland is voor ruim een miljard euro aan antieke kunst geroofd uit een museum in Dresden. Het gebeurde in de nacht van zondag op maandag. Het is mogelijk de grootste kunstroof sinds de Tweede Wereldoorlog. De politie is nog op zoek naar de voortvluchtige daders.
Lees verder

Amsterdamse scholen sluiten een week de deuren
Zestien scholen in Amsterdam Nieuw-West sluiten vanaf 9 december een week de deuren vanwege het lerarentekort. Het is volgens de scholen geen actie, of staking, maar pure noodzaak. De scholen willen de week gebruiken om op zoek te gaan naar oplossingen voor het steeds grotere lerarentekort waar ze...
Lees verder

'Problemen bouw door PFAS hadden niet zover moeten komen'
De problemen in de bouwsector door giftige bodemstof PFAS hadden niet zover moeten komen. Dat zegt prof.dr. Jacob de Boer, PFAS-onderzoeker en hoogleraar milieuchemie en toxicologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. We zouden van andere inmiddels verboden giftige stoffen uit het verleden wel...
Lees verder

Uber verliest taxilicentie Londen
Uber verliest om middernacht zijn taxilicentie in Londen, een van de belangrijkste markten in de wereld voor het bedrijf. De huidige vergunning loopt af en zal niet verlengd worden door de toezichthouder.
Lees verder

Hey toerist! Ook in Limburg kan je terecht voor een 'smoke'
Nederland kende een record aan toeristen deze zomer. Het CBS telde liefst tien miljoen buitenlandse toeristen in de maanden juli en augustus. Vanuit een economisch aspect natuurlijk geweldig, maar het heeft ook zo z'n negatieve kanten.
Lees verder