dinsdag 26 november 2019

Foto-opsporingsdienst ANP zwaait grif met boeteboekje

Foto-opsporingsdienst ANP zwaait grif met boeteboekje
Het ANP jaagt met partner Permission Machine op foto's die zonder toestemming op internet zijn gebruikt. De slachtoffers: veelal armoedige bloggers of zzp'ers die even niet hebben opgelet. Daarbij laat de opsporingsdienst nogal eens steken vallen.
Lees verder

Tim-Berners-Lee start campagne tot behoud van internet
Tim Berners-Lee, de Britse uitvinder van het World Wide Web, is een campagne gestart om het internet te redden. Zeker tachtig organisaties hebben het manifest The Contract for the Web ondertekend.
Lees verder

Bugaboo start online platform voor B2B markt
Bugaboo, het van origine Nederlandse kinderwagenmerk, lanceert een nieuw online platform gericht op de B2B markt: Bugaboo Business. Emakina is als digitale partner verantwoordelijk voor het ontwerp en het platform is gebaseerd op de Salesforce B2B Commerce Cloud.
Lees verder

ACM zoekt slechte ervaringen smart home-apparaten
Software is bij slimme apparaten als thermostaten, speakers, telefoons en lampen een essentieel onderdeel van het product. Fabrikanten mogen updates niet als bijproduct gaan beschouwen. Daar gaat de ACM actiever over waken.
Lees verder

Maurice Levy (Publicis) wordt interim marketingdirecteur WeWork
Maurice Levy, de voormalige topman van reclamebedrijf Publicis, wordt interim marketing en communicatiedirecteur van het veelgeplaagde WeWork, het Amerikaanse bedrijf dat werkplekken verhuurt aan startups.
Lees verder

DUO, SyRI en ZonMW door experts genomineerd voor Big Brother Award Expertprijs
Een panel van deskundigen heeft drie privacyschenders genomineerd voor de Big Brother Awards Expertprijs. DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs), SyRI (Systeem Risico Indicatie) en ZonMw horen op 29 november tijdens de Big Brother Awards wie door experts als grootste privacyschender van 2019 bestempeld wordt.
Lees verder

Google stopt met Cloud Print
Google stopt na tien jaar met Cloud Print, de cloudprintdienst die het internetbedrijf in 2010 lanceerde. Op 31 december 2020 wordt Cloud Print niet langer ondersteund.
Lees verder

Seattle Seahawks over op Amazon Web Services
American football-team Seattle Seahawks is al weer toe aan zijn twee cloudprovider voor data-analyse van spel en spelers. De club zet Microsoft Azure aan de kant voor Amazon Web Services.
Lees verder

Consumentenbond: webwinkels betalen te laat terug
Webwinkels betalen te laat of te weinig terug als ze een order retour hebben ontvangen, stelt de Consumentenbond.
Lees verder