maandag 18 november 2019

Forse stijging faillissementen bouwsector

Forse stijging faillissementen bouwsector
Het aantal faillissementen in de bouw is de afgelopen twee maanden flink gestegen. Dat blijkt uit cijfers die BNR heeft opgevraagd bij het Economisch instituut voor de Bouw. Het aantal bedrijven dat in september en oktober is omgevallen was bijna een kwart hoger dan in dezelfde maanden een jaar...
Lees verder

Langere aanrijtijden politie door verlaging maximum snelheid
De verlaging van de maximale snelheid raakt ook de politie. En dat kan grote gevolgen hebben voor de aanrijtijden, zegt de grootste politievakbond ACP tegen BNR Nieuwsradio.
Lees verder

Politie verwacht problemen door verlaging maximumsnelheid
De verlaging van de maximumsnelheid kan tot problemen leiden bij de hulpdiensten. Daarvoor waarschuwt de grootste politiebond ACP op BNR.
Lees verder

Slagveld in Hongkong
In Hongkong houden honderden studenten van de technische universiteit de campus bezet. Bij de ingang is een grote brand uitgebroken. De politie belegert het pand sinds gisteravond.
Lees verder

Praktijk-MBO'ers sneller aan het werk
MBO'ers die veel praktijkervaring op hebben gedaan tijdens de opleiding, vinden sneller een baan dan MBO-studenten die veel in de boeken zitten, blijkt uit cijfers van het CBS.
Lees verder

D66 eist aanpak racisme in de sport
D66 gaat Kamervragen stellen aan minister Bruins van Sport over het racisme op de sportvelden.
Lees verder

'Max was gewoon dominant'
Een memorabele overwinning van Max Verstappen, gisteren in Brazilië. Als één van de weinige favorieten kwam hij ongeschonden uit de race. Voor de Honda-motoren was het sowieso een gedenkwaardige race, want Pierre Gasly pakte nog mooi de tweede plaats.
Lees verder

Softwarepolitie houdt bedrijven in de gaten
Elk jaar krijgen zo'n 100 Nederlandse bedrijven de 'softwarepolitie' op bezoek. Die eenheid doet invallen bij de bedrijven, omdat ze illegaal software zouden gebruiken. Ook krijgen ze flinke claims om hun oren, die tot enkele tonnen kunnen oplopen, blijkt uit een inventarisatie van het FD.
Lees verder

Economische groei valt terug, koopkracht stokt
De economische groei valt in de volgende kabinetsperiode terug naar 1,1 procent per jaar. De koopkracht groeit tussen 2022 en 2025 helemaal niet, verwacht het Centraal Planbureau. Dat komt vooral door de vergrijzing.
Lees verder

D66: meer burgers in de Tweede Kamer
Burgers moeten wetsvoorstellen kunnen wijzigen. D66 komt met een voorstel voor een zogeheten burgeramendement. Iemand die een wijziging wil van een wetsvoorstel zou daarvoor 70.000 handtekeningen moeten verzamelen.
Lees verder

'Meer investeren in innovatie om productiviteitsgroei te stutten'
Het haperen van de productiviteitswinst en een beroepsbevolking die stabiliseert of krimpt zijn problemen die er de komende twintig of dertig jaar voor zullen zorgen dat de economische groei gaat krimpen, betogen Jan Kees de Jager, CFO van KPN en Paul de Krom, CEO van TNO, vandaag in BNR Zakendoen....
Lees verder

Oproep TNO en KPN: 'Kabinet, investeer in innovatie'
Het gros van het geld uit het nog op te zetten investeringsfonds van minister Hoekstra en minister Wiebes moet naar innovatie. 'Als we nu niet investeren, hebben we straks weinig meer om uit te geven', betogen Jan Kees de Jager, CFO van KPN en Paul de Krom, CEO van TNO, vandaag in BNR Zakendoen.
Lees verder