zaterdag 2 november 2019

Cloud steeds belangrijker voor Alibaba, omzet naar 1,3 miljard dollar

Cloud steeds belangrijker voor Alibaba, omzet naar 1,3 miljard dollar
Alibaba, afgelopen september 20 jaar oud, realiseerde in het afgelopen kwartaal een 40 procent hogere omzet, terwijl het bedrijfsresultaat met 39 procent toenam. De omzet kwam uit op 16,6 miljard dollar, de EBITDA bedroeg 5,1 miljard en de nettowinst 10 miljard.
Lees verder

Amazon opent datacentra in Spanje
Amazon kondigt de opening van zijn zevende fysieke locatie met datacentra in Europa aan. In Spanje krijgt Amazon Web Services per eind 2022 of begin 2023 een fysiek contactpunt waar ontwikkelaars met hun API's en software kunnen aanhaken op de AWS-cloud.
Lees verder

Koning Willem-Alexander opent TechMed Centre van Universiteit Twente
Koning Willem-Alexander verricht de officiële opening van het gloednieuwe TechMed Centre van de Universiteit Twente (UT) op 29 november, de dag dat de UT haar 58e verjaardag viert, de DIES Natalis.
Lees verder

Duitse pakketdiensten rekenen speciaal kersttarief
De meeste grote pakketdiensten in Duitsland rekenen in de weken voor kerst een speciaal kersttarief voor het afleveren van pakketjes.
Lees verder

Fitbit naar Google voor 2,1 miljard dollar
Google bevestigt de overname van Fitbit voor 2,1 miljard dollar. De maker van fitnesstrackers stond al te koop.
Lees verder

Webshop Pets Place van start in Vlaanderen
Met bijna twee jaar aan Vlaamse activiteiten in de benen via bol.com besluit Pets Place nu ook zelf een webshop te openen voor de Nederlandstalige markt in België.
Lees verder

Jumbo opent nieuw E-Fulfilment Center in Bleiswijk
Jumbo Supermarkten is gestart met de voorbereidingen voor een derde E-Fulfilment Center (EFC). Daarvoor is een geschikte locatie gevonden in Bleiswijk (Zuid-Holland). Het nieuw te bouwen EFC wordt een aanvulling op de bestaande centers in Den Bosch en Raalte.
Lees verder

Omio breidt uit naar Australië
Vanuit de ambitie om 's werelds grootste boeker voor reistickets te worden, inclusief trein, bus en boot, koopt Omio uit Berlijn zijn Australische tegenhanger Rome2rio.
Lees verder

Dronesbouwer EHang in VS naar de beurs
EHang, een Chinese fabrikant van autonome luchtvoertuigen, gaat in de VS naar de beurs. Daartoe heeft het bedrijf de benodigde papieren ingediend bij beurswaakhond SEC. EHang hoopt 100 miljoen dollar op te halen.
Lees verder