donderdag 7 november 2019

China: VS en China gaan importtarieven stapsgewijs en gelijktijdig afbouwen

China: VS en China gaan importtarieven stapsgewijs en gelijktijdig afbouwen
Het Chinese ministerie van Handel zegt dat China en de VS gelijktijdig en stapsgewijs de importtarieven op hun producten zullen afbouwen. De VS heeft dit nog niet bevestigd. Goed nieuws, zegt hoogleraar Internationale Economie Steven Brakman van de Rijksuniversiteit Groningen.
Lees verder

Nederlanders roken steeds minder
Het aantal Nederlanders van vijftien jaar en ouder dat dagelijks rookt is in tien jaar met zes procent gedaald. Dat percentage bedroeg in 2007 drieëntwintig, twee jaar geleden was dat zeventien procent. Dat blijkt uit cijfers van de OESO, organisatie voor economische samenwerking en ontwikkeling.
Lees verder

Bouwbedrijf BAM roept Rutte op haast te maken
Er moeten liever vandaag dan morgen maatregelen komen om de stikstofproblemen op te lossen. Dat zegt BAM-topman Rob van Wingerden op BNR. 'De oplossing moet komen, maar wel met de handrem eraf. Je kunt op de snelweg ook niet ineens de handrem aantrekken.'
Lees verder

Minister Bijleveld aangeslagen, Kamer ook
Minister Bijleveld van Defensie is aangeslagen. Ze overleefde afgelopen dinsdagnacht het debat over het Nederlandse bombardement op Hawija slechts ternauwernood. Vandaag verdedigt ze haar begroting voor volgend jaar, politiek verslaggever Laurens Boven is erbij.
Lees verder

Bijenkorf blijft in de binnenstad
De meeste warenhuizen in de binnensteden moeten tegenwoordig vechten voor hun leven. Waarom lukt het Bijenkorf wel? CEO Giovanni Colauto doet een boekje open in BNR Zakendoen.
Lees verder

Johnson probeert Schotten te paaien
Met nog vijf weken voordat de Britten naar de stembus gaan vertrekt premier Johnson vandaag naar Schotland. Zijn conservatieve partij dreigt daar net als Labour het onderspit te delven. De Schotse nationalisten liggen aan kop. En die willen een referendum over onafhankelijkheid.
Lees verder

Vmbo begint met nieuw techniekonderwijs
Techniekonderwijs, een vak waar flink in wordt geïnvesteerd in Nederland. Minister Slob gaf de afgelopen maand het startsein voor vmbo-scholen om te beginnen met het 'vernieuwde' onderwijs. Het kabinet heeft structureel 100 miljoen euro extra beschikbaar gesteld om het techniek-klaslokaal up to...
Lees verder

Macron: Europa moet meer wereldmacht worden
De NAVO is hersendood. Dat zegt de Franse president Macron in een interview met The Economist. Volgens hem is er te weinig coördinatie tussen de lidstaten waardoor er niet ingegrepen kan worden als dat nodig is.
Lees verder

Nieuwe tegenslag in stikstofcrisis
De boeren en het kabinet hebben een nieuwe tegenslag te verwerken in de strijd tegen de stikstof. Uit een onderzoek van het CBS blijkt dat moderne milieuvriendelijke stallen veel meer stikstof uitstoten dan gedacht.
Lees verder

Pro deo-advocaten helemaal klaar met Dekker
Meerdere advocaten zijn vanmorgen boos weggelopen uit een debat met minister Dekker over de gesubsidieerde rechtsbijstand. Dekker blijft weigeren met extra geld over de brug te komen.
Lees verder

Snel roept op tot Europese vliegtaks
De Nederlandse regering probeert de hele EU aan te sporen om met een vliegtaks te komen. Het is een initiatief van staatssecretaris Snel. Die vindt dat vervuilende vliegtuigen nu te veel worden ontzien.
Lees verder

'Strengere straffen voor roekeloos rijden helpen niet'
Er komen strengere straffen voor automobilisten die roekeloos rijden, of onder de invloed achter het stuur kruipen. Beschonken bestuurders raken eerder hun rijbewijs kwijt, en gaan ze de bak in als ze daarna alsnóg de weg opgaan.
Lees verder