vrijdag 29 november 2019

'Beter toezicht illegale asbestsanering'

'Beter toezicht illegale asbestsanering'
Het toezicht op illegale asbestsanering moet verbeterd worden. Dat stelt de Omgevingsdienst Nederland na vragen hierover van BNR Nieuwsradio. 'Het Nederlandse asbeststelsel is een te gesloten markt', zegt Tweede Kamerlid voor de VVD Bart Smals.
Lees verder

Het Duitse Midden verdwijnt
Het wordt er niet makkelijker op om zaken te doen met de Duitsers. Zo kiest Alternative für Deutschland dit weekend een nieuwe partijleiding. Daarbij staat een ding vast: de nieuwe partijleider zal zieltjes moeten winnen binnen de extreem-rechtse vleugel van de partij. De extreme kant binnen dit...
Lees verder

'Stekker wordt getrokken uit zo'n duizend zonne- en windmolenparken'
De aanleg van zo'n duizend zonne- en windmolenparken dreigt niet door te gaan. Ze krijgen namelijk niet de beloofde subsidie omdat netbeheerders hen niet op tijd kunnen aansluiten. Daarvoor waarschuwen verschillende brancheorganisaties op BNR.
Lees verder

'Kwart van de producten duurder tijdens Black Friday'
Black Friday staat vooral bekend om winkeliers die ons om de oren slaan met aanbiedingen. Toch is een groot aantal producten juist een stuk duurder als je ze vandaag bestelt. Dat blijkt uit een inventarisatie van Omnia Retail op verzoek van BNR.
Lees verder

Schade bitcoin-advertenties veel hoger dan verwacht
De schade van bitcoinadvertenties met onder andere John de Mol en Humberto Tan ligt veel hoger dan verwacht. Zo schrijft het Financieele Dagblad vandaag. Volgens de krant is er voor minstens 6,5 miljoen euro buit gemaakt. Opvallend is dat ook veel ervaren beleggers slachtoffer zijn geworden van...
Lees verder

FIOD en Douane jagen op webshops
Webshops ontduiken massaal de BTW en de kwaliteit van producten is onder de maat. Dat stellen de Douane en de FIOD. De FIOD deed afgelopen dagen diverse invallen bij webshops en het OM is een onderzoek gestart naar de webshop Superaankoop.co.nl. Deze site wordt verdacht van het ontduiken van 2,5...
Lees verder

Nieuwe taskforce gaat witwassen aanpakken
Een door banken en overheid nieuw opgerichte 'serious crime taskforce' gaat financiële adviseurs van de onderwereld aanpakken. Fiscalisten, notarissen, accountants en advocaten die helpen bij witwassen moeten voortaan extra op hun tellen gaan passen, meldt het FD.
Lees verder

F1-seizoen zit er bijna op
Het formule 1 seizoen zit er bijna op. Nog één race dit weekend in Abu Dhabi. Max Verstappen kan het jaar afsluiten met een derde plek. Honda blijft ook in 2021 motoren leveren voor Red Bull. 'Hartstikke goed nieuws', zegt Formule 1-kenner Annick van der Leeuw.
Lees verder

FNV vergroot druk op PostNL
De FNV voert de acties tegen PostNL voor een betere cao op. Daardoor worden pakketjes komende maand - de feestmaand - mogelijk later dan gepland bezorgd. 'Onze leden gaan er aan half procent in koopkracht op achteruit', zegt Etienne Haneveld van vakbond FNV.
Lees verder

Nu LIVE: PFAS-norm wordt verhoogd
De landelijke PFAS-norm gaat omhoog van 0,1 naar 0,8 microgram PFAS per kilo grond. Dat heeft Minister Van Veldhoven van Milieu en Wonen zojuist bekendgemaakt. Daardoor kunnen veel grond- en baggerbedrijven hun werkzaamheden weer opstarten.
Lees verder

CEO bol.com: vervroeg Black Friday
Het uit de VS overgewaaide koopfeest Black Friday moet in Nederland naar voren worden verplaatst. Dat zegt de directeur Huub Vermeulen van bol.com tegen BNR. Black Friday, dat traditioneel door de Amerikanen eind november wordt gevierd, zit volgens hem te dicht op ons sinterklaasfeest.
Lees verder

LEGO opent allereerste flagstore in Nederland
Net om 12 uur is in Amsterdam de allereerste flagstore van Lego in Nederland geopend. Dat is op zijn minst opmerkelijk te noemen, want de trend in retailland is toch dat alles online plaatsvindt en dat de ene na de andere winkel uit het straatbeeld verdwijnt.
Lees verder