woensdag 9 oktober 2019

Nieuwe impeachment-rel plaatst Democraten voor dilemma

Nieuwe impeachment-rel plaatst Democraten voor dilemma
Een nieuwe impeachment-rel in de Verenigde Staten. Gordon Sondland, de Amerikaanse ambassadeur voor de EU en vermeend sleutelfiguur in het Oekraïnedossier, moest getuigen in een hoorzitting in het Huis van Afgevaardigden, maar het Witte Huis heeft hem dat verboden. De Democraten staan nu voor een...
Lees verder

'Investeren in een voetbalclub levert nooit geld op'
Dirk Kuyt, Dennis Bergkamp en Ronald Koeman zijn er níet in geslaagd om de Engelse voetbalclub Wycombe Wanderers over te nemen. De oud-voetballers toonden interesse om de club - die uitkomt op het derde niveau van Engeland - over te nemen. Maar de club lijkt de voorkeur te geven aan een Amerikaanse...
Lees verder

'Schiphol op zee is duur en onzinnig'
Er is geen steun in de Tweede Kamer voor het verplaatsen van Schiphol naar de Noordzee. Uit een rondgang van BNR blijkt dat een meerderheid niets ziet in het tientallen miljarden dure project.
Lees verder

Timmermans: meer bossen bijplanten
Als het aan Frans Timmermans ligt, dan worden er massaal bossen bij geplant in Europa. Dat zei hij gisteravond toen hij door het Europees Parlement aan de tand werd gevoeld over zijn aanstaande benoeming tot vice-voorzitter van de nieuwe Europese Commissie.
Lees verder

Schade beleggingsfraude neemt toe
Van de bitcoinadvertenties met John de Mol en Jort Kelder in de hoofdrol tot de gladde verkooptrucs voor vastgoedprojecten met een duizelingwekkend rendement, we blijven er maar intrappen.
Lees verder

'Afschaffen Arbeidsbureau was internationaal eigenlijk heel vreemd'
Er moet weer één centrale plek komen waar je met al je vragen over 'werk' naartoe kunt gaan. Dat is het idee van Paul Smeulders, Tweede Kamerlid van GroenLinks. Hij komt vandaag met een plan voor Het Werkloket, een moderne versie van het ooit afgeschafte Arbeidsbureau.
Lees verder

Nederland meest concurrerend
Nederland heeft de meest concurrerende economie van Europa. Dat blijkt uit de jaarlijkse concurrentie index van het World Economic Forum. Maar onze economie heeft ook een achilleshiel, zegt Henk Volberda, hoogleraar Strategisch Management en Ondernemingsbeleid aan de UvA: onze tiende plek op het...
Lees verder

Witte Huis werkt niet mee aan impeachmentproces
Het Witte Huis werkt niet mee aan het impeachment-onderzoek in het congres. Dat staat in een brief van acht kantjes die naar het Congres is gestuurd. Daarin wordt het onderzoek "onwettig" genoemd.
Lees verder

TakeAway groeit als kool
Maaltijdbezorger TakeAway, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, heeft in het derde kwartaal voor het eerst winst gemaakt. En dat terwijl het bedrijf nog steeds groeit als kool.
Lees verder

Turkse leger rijdt af en aan bij de Syrische grens
Het Turkse leger zal snel de Syrische grens over steken. Dat meldt de woordvoerder van president Erdogan. Sinds president Trump de Amerikaanse troepen in de regio wil terugtrekken, lijkt de kans steeds groter te worden dat Turkije de Koerden in Syrië zal aanvallen.
Lees verder

'Netbeheerders hadden eerder aan bel moeten trekken'
De Nederlandse netbeheerders hadden veel eerder aan de bel moeten trekken over de knelpunten bij aansluiting van zonneparken. Dat zegt Marc van der Linden, zelf CEO bij netbeheerder Stedin, in BNR's Big Five. 'Je weet vaak wel een half jaar van tevoren waar een zonnepark komt, maar het kost veel...
Lees verder

'Kwijtraken Kamermeerderheid biedt ook kans voor D66'
Dat de huidige coalitie met het vertrek van VVD-Kamerlid Van Haga geen meerderheid meer heeft, ziet D66-leider Rob Jetten als een kans voor zijn partij. 'Het is eigenlijk ook wel een mogelijkheid om een beetje los te komen van die coalitiedwang, waarin je in achterkamertjes alles met elkaar aftikt.
Lees verder