donderdag 31 oktober 2019

Emerce Health: ‘De zorgimpasse verbreken door de juiste mensen aan te trekken’

Emerce Health: 'De zorgimpasse verbreken door de juiste mensen aan te trekken'
Voortschrijdende digitalisering in de zorg vraagt om andere functies binnen zorgorganisaties, zoals de Chief Medical Information Officer (CMIO) en de Chief Nursing Information Officer. Jeroen Windhorst, van oorsprong verpleegkundige, is oprichter én voorzitter van het Nederlandse CNIO Netwerk en spreekt donderdag op Emerce Health.
Lees verder

D66: Geef mensen grip op data na de dood
D66 wil dat er wetgeving komt voor digitale erfenissen. Op dit moment tasten nabestaanden in het digitale duister na het overlijden van hun dierbaren.
Lees verder

Spotify lanceert app voor kinderen vanaf drie jaar
Spotify lanceert een app voor de volgende generatie luisteraars: Spotify Kids. De app is beschikbaar voor abonnees met een Premium Family-account en is bedoeld voor kinderen vanaf drie jaar.
Lees verder

Vouwbare Galaxy Fold mogelijk toch naar Nederland
De vouwbare Galaxy Fold van Samsung komt waarschijnlijk toch naar Nederland. Website Sammobile heeft opgevangen dat de verkoop in Nederland niet lang meer op zich laat wachten.
Lees verder

2,2 miljard gebruikers voor diensten Facebook
2,2 miljard mensen gebruiken Facebook, Instagram, WhatsApp of Messenger, zo meldt het bedrijf in een toelichting op de kwartaalcijfers. Facebook alleen al telde afgelopen kwartaal 1,6 miljard dagelijkse actieve gebruikers, 8 procent meer dan vorig jaar.
Lees verder

Recordomzet voor gamebedrijf Zynga
Gamebedrijf Zynga boekte het afgelopen kwartaal zijn hoogste omzet ooit, namelijk 345 miljoen dollar, maar noteerde ook een verlies van 84 miljoen door verplichtingen die voortvloeiden uit overnames als Small Giant Games en Gram Games.
Lees verder

22,3 miljoen actieve gebruikers voor Uber rivaal Lyft
Uber-rivaal Lyft presenteerde vanavond beter dan verwachte cijfers doordat het aantal gebruikers steeg. De omzet ging van 585 miljoen naar 955 miljoen dollar in het derde kwartaal.
Lees verder

Diensten, Apple Watches en iPads dragen bij aan recordomzet Apple
Apple realiseerde in het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar een recordomzet. Van de 64 miljard dollar komt 33,3 miljard van de verkoop van iPhones, 12,5 miljard van diensten, 6,9 miljard van Macs, 6,5 miljard van wearables en andere producten en 4,6 miljard van iPads. De nettowinst zakte van 14,1 miljard tot 13,7 miljard dollar, maar de resultaten waren beter dan verwacht.
Lees verder

60 procent van Nederlanders maakt zich zorgen over veiligheid internet
Bijna 60 procent van de Nederlandse bevolking maakte zich zorgen over de veiligheid op internet en zag daarom bijvoorbeeld af van het gebruik van openbare wifi-netwerken en het plaatsen van persoonlijke informatie op internet. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers.
Lees verder