woensdag 2 oktober 2019

Buitenlandse goksites betalen steeds vaker boetes die door Kansspelautoriteit worden opgelegd

Buitenlandse goksites betalen steeds vaker boetes die door Kansspelautoriteit worden opgelegd
Buitenlandse goksites betalen steeds vaker hun boetes. De goksites konden straffeloos de regels overtreden en de boetes werden simpelweg niet betaald. Dat lijkt nu verleden tijd te zijn.
Lees verder

EU-project wil plantaardig dieet op de kaart zetten
Een golf van alternatieve eiwitproducten staat ons te wachten. Te denken valt aan plantaardig vlees, vis, zeevruchten, kaas, taart en kindervoeding. Vanaf volgend jaar gaan 33 organisaties binnen een nieuw EU-project vaart zetten achter deze ontwikkeling.
Lees verder

Luchthaven op zee
Verhuist Schiphol naar zee? Er wordt al meerdere decennia over gesproken, maar een serieuze optie leek het tot nu toe niet. De Tweede Kamer laat zich vanmiddag in een hoorzitting bijpraten over het idee.
Lees verder

'45 tot 50-jarigen voelen aanpassing pensioenstelsel het hardst'
Welke maatregelen er ook worden genomen: bijna iedereen gaat pijn voelen bij het aanpassen van het pensioenstelsel. En de groep in de leeftijdscategorie 45 tot 50 jaar krijgt de hardste klappen. Dat stelt Bastiaan Starink, onderzoeker aan Tilburg University en partner bij Price Waterhouse Coopers,...
Lees verder

Relatie toeleverancier en fabrikant onder druk
Een succesvolle fabrikant kan niet zonder een goede toeleverancier. Maar deze relatie staat onder druk! De Brexit, handelsoorlog en een dreigende conjunctuurdip zorgen voor dalende omzetten in de industrie.
Lees verder

Ruiten van ministerie elke twee uur gecontroleerd
Na te weinig werkplekken en problemen met de vloer, heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties nu last van loszittende ramen. Het pand wordt elke twee uur gecontroleerd vanwege de kans op springende ruiten. Dat blijkt uit antwoord van staatssecretaris Knops op Kamervragen...
Lees verder

Wie macht wil uitstralen draagt touwtjes om zijn pols
Voor mannen die willen laten zien dat ze macht hebben geen duur Rolex-horloge meer om hun status te etaleren, maar goedkope armbandjes van touw. Volgens de Belgische krant De Tijd is het een trend waarmee de leiders van nu willen laten zien dat er fijn mens zit in dat saaie pak met das, zo schrijft...
Lees verder

Kabinet bekijkt mogelijkheid nieuw MH17-onderzoek
Op verzoek van de Tweede Kamer gaat het kabinet bekijken of er een nieuw onderzoek naar de MH17 gaat plaatsvinden. De wens komt van regeringspartij CDA die uitgezocht wil hebben waarom op 17 juni 2014 het luchtruim boven Oekraïne niet gesloten was.
Lees verder

Afvalwater recyclen tot grondstof
Vandaag wordt in Zutphen een fabriek geopend die dat mogelijk maakt. De zogenoemde grondstof 'Kaumera' is een alternatief voor chemische grondstoffen en kan worden gebruikt als bindmiddel of als coating voor onder andere zaden en mestkorrels.
Lees verder

'Rabobank hielp intensivering veehouderij'
Een dag na het grote boerenprotest gooit GroenLinks-Kamerlid Bart Snels de knuppel in het hoenderhok. Als het aan hem ligt, gaat de Rabobank straks meebetalen aan de uitkoop van boeren. Dat zegt hij in een interview met het AD.
Lees verder

Johnson doet straks laatste bod aan EU
De Britse premier Boris Johnson doet straks een laatste bod aan de Europese Unie voor een nieuwe Brexit-deal. Volgens Jonhson zelf komt hij met een redelijk voorstel. Maar: als de EU niet akkoord gaat, wordt het een harde Brexit.
Lees verder

NVB: Nederlanders miljarden armer door belastingmaatregelen kabinet
Nederlanders worden straks miljarden armer door de voorgestelde belastingmaatregelen van het kabinet. Dat zegt de Nederlandse Vereniging van Banken. De voorgenomen belastinghervormingen maken beleggen moeilijker voor de modale Nederlander, terwijl beleggen voor die groep juist noodzakelijk wordt,...
Lees verder