woensdag 25 september 2019

Windows 10 op 900 miljoen apparaten

Windows 10 op 900 miljoen apparaten
Windows 10 staat inmiddels op 900 miljoen apparaten, zo maakte Microsoft dinsdag via Twitter bekend. Een jaar geleden stond de teller op 700 miljoen, in maart op 800 miljoen.
Lees verder

'Gebruik octrooien, merken en auteursrechten goed voor 2,3 miljoen banen in Nederland'
Industrieƫn die intensief (bovengemiddeld) gebruikmaken van intellectuele eigendomsrechten (IER) zoals octrooien, merken, industriƫle ontwerpen en auteursrechten genereren jaarlijks 39.3 procent van het Nederlandse BBP (271 miljard euro) en zijn goed voor 2,1 miljoen banen. Deze bevindingen zijn vandaag gepubliceerd in een gezamenlijk rapport van het Europees Octrooibureau (EPO) en het Bureau voor Intellectuele Eigendom van de Europese Unie (EUIPO).
Lees verder

Facebook neemt CTRL Labs over
Facebook heeft CTRL Labs overgenomen, een startup uit New York die armbanden maakt waarmee neuro-impulsen kunnen worden versterkt. Volgens Bloomberg is tussen de 500 miljoen en 1 miljard dollar voor het bedrijf betaald.
Lees verder

Apple laat volgende Mac Pro weer in VS maken
Apple gaat de volgende Mac Pro weer in Austin, Texas maken. Het is onderdeel van de ambitie van Apple om tegen 2013 minstens 350 miljard dollar in de Amerikaanse economie te pompen.
Lees verder

Sanoma sluit beslist.nl aan uitgeefpartner
Vanaf 1 oktober 2019 wordt beslist.nl als uitgeefpartner aangesloten op het netwerk van Sanoma. Sanoma zal dan de volledige online advertentie operatie op zich nemen en de displayverkoop voor beslist.nl verzorgen.
Lees verder

ABN AMRO Digital Impact Fund investeert in data-techbedrijf Trifacta
ABN AMRO Digital Impact Fund (DIF) heeft een belang genomen in Trifacta, de Amerikaanse marktleider in het opschonen van data. Met de technologie krijgen bedrijven toegang tot een op alle grote cloudaanbieders aangesloten platform waar ze hun data en de aanvoer ervan kunnen controleren en de data kunnen voorbewerken.
Lees verder

Kapitaalinjectie voor subscriptionplatform Firmhouse
Technologiebedrijf Firmhouse uit Rotterdam haalt 600.000 euro groeigeld op om zijn platform verder te ontwikkelen en dat bekender te maken in Europa.
Lees verder

Surseance voor Thomas Cook Nederland
Thomas Cook Nederland heeft uitstel van betaling aangevraagd en gekregen, meestal het voorportaal tot een faillissement.
Lees verder

25 Nederlandse finalisten voor Lovie Awards
Dept, Bitfactory, Fabrique, MediaMonks, Ogilvy Amsterdam, One Shoe en Code D'Azure behoren tot de 25 Nederlandse finalisten van de Lovie Awards, een zusje van de internationale Webby Awards. De Lovie Awards onderscheiden het meest creatieve digitale werk in Europa.
Lees verder