vrijdag 20 september 2019

Verstappen racet zondag op stratencircuit van Singapore

Verstappen racet zondag op stratencircuit van Singapore
Max Verstappen gaat zondag op het stratencircuit van Singapore voor zijn derde overwinning van het seizoen. Eén van zijn favoriete circuits!
Lees verder

Hevige brand in vier Tilburgse bedrijfspanden, nog niet onder controle
De hevige brand in vier Tilburgse bedrijfspanden is nog niet onder controle. Die ontstond vannacht in een bakkerij, maar inmiddels is het vuur overgeslagen naar drie panden ernaast. Ook waren er explosies te horen, mogelijk omdat één van de bedrijven olie opslaat. De brandweer is massaal aanwezig.
Lees verder

Marathonbespreking over het klimaat in Berlijn
Er is een 'Marathonsitzung' bezig over de Duitse klimaatplannen in Berlijn. De coalitiepartijen zijn al de hele nacht bezig maar komen er maar niet. En dat terwijl vanmiddag de klimaatplannen van Duitsland er moeten zijn.
Lees verder

Bijzondere archeologische vondst in Israël
Archeologen hebben voor de kust van Israël de vondst van hun leven gedaan. Niet het scheepswrak, maar de herkomst van de tinnen plaatjes in de vracht leidden tot verbazing bij de onderzoekers.
Lees verder

Grapperhaus over cokesnuivers: 'bedenk wat je doet'
Minister Grapperhaus van Justitie gaat naar aanleiding van de moord op de Amsterdamse advocaat Derk Wiersum geen jacht maken op cocaïne gebruikers. Wel op de criminelen die er in handelen. Maar hij doet wel een dringende oproep aan alle cokesnuivers van Nederland: 'bedenk wat je doet en weet hoe...
Lees verder

Winst autodealers bijna gehalveerd
Autodealers hebben een slecht half jaar achter de rug. Uit cijfers van de BOVAG blijkt dat de nettowinst van dealers bijna gehalveerd is. De brancheorganisatie gaat in een nieuwe proef twintig autodealers helpen om beter te presteren.
Lees verder

Hudson's Bay sluit definitief, ruim 1.400 mensen op straat
Wat het FD in augustus al naar buiten bracht, werd gisteren ook door Hudsons Bay zelf bevestigd. Het Canadese warenhuisconcern trekt in Nederland eind van het jaar de stekker eruit en ruim 1.400 mensen staan op straat. Maar ook de eigenaren van de panden waarin Hudsons Bay zit, worden geraakt.
Lees verder

Luizen?! Hoe vertel je het aan je collega's?
Ze zijn bijna onzichtbaar, zitten in je haar en je krijgt er toch een jeuk van. Een van onze redacteuren ploos de ergernis die luizen heet voor ons uit. Stel: je hebt geen dagelijks contact met kinderen maar je krijgt toch luizen. Hoe vertel je dat aan je collega's!?
Lees verder

Europese begroting: geen fonds om schokken op te vangen
'Het wordt geen fonds om schokken op te vangen', zegt voorzitter Hans Vijlbrief van de Eurogroep Werkgroep EWG over de begroting van de eurozone In BNR Zakendoen. De EWG is het ambtelijke orgaan dat de vergaderingen voorbereidt van de ministers van Financiën van de eurozone, de Eurogroep. Voor...
Lees verder

Duitsland komt met CO2-heffing
Duitsland gaat een CO2-heffing invoeren op benzine, diesel, stookolie en aardgas. Dat is een van de uitkomsten van een urenlang overleg van de Duitse regeringspartijen CDU van bondskanselier Merkel en de SPD van vicepremier Stolz. De CO2-belasting wordt vanaf 2021 in stappen ingevoerd.
Lees verder

Onderwijsminister Slob: zoeken naar aanvullende middelen
De onderwijsbonden zijn niet blij. Premier Rutte maakte tijdens de Algemene Beschouwingen bekend dat basisschoolleraren wel geld krijgen, maar dat de sector eerst een CAO moet afsluiten. De linkse oppositieleiders eisen dat er structureel geld bijkomt om de problemen in het onderwijs op te lossen....
Lees verder

NCD: 'Vrouwenquotum ontzettend gevaarlijk'
Een vrouwenquotum is 'ontzettend gevaarlijk', vindt de NCD, de Nederlandse vereniging van Commissarissen en Directeuren. De Sociaal Economische Raad pleitte vanochtend voor een vrouwenquotum voor beursgenoteerde bedrijven. Met zo'n quotum hoopt de raad het tij voorgoed te keren en meer vrouwen aan...
Lees verder