donderdag 26 september 2019

Topman eBay stapt op

Topman eBay stapt op
CEO David Wenig verlaat na iets minder dan vijf jaar veilinghuis eBay, moederbedrijf van Marktplaats. Een reden voor zijn vertrek is niet opgegeven.
Lees verder

Amazon pakt uit met Alexa gadgets
Amazon heeft woensdag een groot aantal producten gelanceerd die allemaal worden ondersteund door spraakhulpje Alexa. Daaronder een nieuwe versie van de Echo Dot slimme luidspreker. De goedkoopste versie Flex, die 25 dollar kost, is onderdeel van een wandcontactdoos.
Lees verder

Instagram en Pinterest favoriet voor wooninspiratie
Instagram en Pinterest zijn in Nederland veruit de populairste online platformen om wooninspiratie op te doen voor meubels en woonaccessoires. Dat blijkt uit het Home Deco Trendrapport van Adfactor.
Lees verder

Cybersecuritybewustzijn van Nederlanders stijgt
De kennis van Nederlanders over digitale en online veiligheid neemt gestaag toe. Twee derde van de Nederlanders vindt de kennis over digitale en online veiligheid redelijk tot zeer goed en ruim de helft neemt maatregelen na een cyberaanval, een stijging ten opzichte van vorig jaar. Dit en meer blijkt uit het jaarlijkse Nationale Cybersecurity-bewustzijnsonderzoek 2019, een trendonderzoek in opdracht van de NCTV en het initiatief Alert Online.
Lees verder

Tango investeert in autodeelplatform SnappCar
Het staatsoliebedrijf van Koeweit Q8 investeert in Nederlandse autodeelplatform SnappCar. De eigenaar van de keten van tankstations Tango heeft meegedaan aan een nieuwe investeringsronde in het bedrijf van 8 miljoen euro. Hoeveel geld het oliebedrijf precies heeft ingebracht is niet bekend.
Lees verder

Emerce eDay 2019: Werner Vogels, van laborant tot Amazon CTO
Het is lang geleden dat hij op eDay sprak, maar binnenkort staat hij er weer, aan de tand gevoeld door dagvoorzitter Jim Stolze. De in Ermelo geboren Werner Vogels (bijna 61) is naast topman Jeff Bezos de enige die publiekelijk mag spreken uit naam van Amazon. Niet dat hij voor Nederlanders snel snel uit de school klapt. Vogels houdt met enige regelmaat lezingen in Nederland, maar vragen over toekomstige producten of diensten zul je hem niet snel horen beantwoorden. Een zo'n vraag die hij steevast uit de weg gaat is of Amazon eindelijk naar Nederland komt.
Lees verder

'KPN overwoog verkoop XS4ALL'
KPN heeft even overwogen om dochter XS4ALL te verkopen. Op 3 juni is er een laatste gesprek geweest waarin de toenmalige CEO Maximo Ibarra aangaf dat XS4ALL niet in de etalage zou worden gezet, maar het actiecomité XS4ALL Moet Blijven 'één à twee' investeerders aan mochten brengen.
Lees verder

Google stopt in Frankrijk voorlopig met nieuwssnippets
Google gaat in Frankrijk geen overzichten meer geven van nieuwsberichten in de zoekresultaten. Frankrijk zal de nieuwe EU-auteursrechtrichtlijn volgende maand omzetten in wetgeving. Uitgevers moeten dan eerst toestemming geven.
Lees verder

Abovo Media neemt digitaal marketingbureau Maxlead over
Abovo Media heeft digitaal marketingbureau Maxlead overgenomen. De twee bureaus behouden hun bestaande identiteit en blijven gehuisvest in respectievelijk Hoorn en Oegstgeest.
Lees verder