donderdag 5 september 2019

TNO: duidelijkheid noodzakelijk voor gasloos wonen

TNO: duidelijkheid noodzakelijk voor gasloos wonen
Er is te veel onduidelijkheid bij huiseigenaren, gemeentes en overheden over wie wat moet doen om woningen aardgasvrij te maken. Dat schrijven onderzoekers van TNO. Huiseigenaren weten bijvoorbeeld niet wanneer ze van het gas af moeten, hoe ze van het gas af moeten en hoeveel dat kost. Vandaag komt...
Lees verder

Korpschef Nationale Politie eist goedkeuring gebruik taser
Korpschef Erik Akerboom van de Nationale Politie eist dat agenten een stroomstootwapen mogen gaan gebruiken. De politiek moet het gebruik van de taser nog goedkeuren. Het wachten daarop duurt Akerboom te lang.
Lees verder

Pensioenakkoord: oppositie vraagt Koolmees om oplossingen voor nulrente
Minister Wouter Koolmees speelt een verloren wedstrijd met zijn pensioenakkoord, zegt de PvdA. De rente is bijna nul, massale pensioenkortingen dreigen. Wat gaat Koolmees doen? De man van het pensioenakkoord staat vandaag een stevig debat te wachten, in de Tweede Kamer.
Lees verder

CDA-fractievoorzitter Heerma wil anti-drugsorganisatie
CDA-fractievoorzitter Pieter Heerma wil een Anti-drugsorganisatie in het leven roepen. Hierin moeten onder andere politie, het Openbaar Ministerie, de FIOD en jeugdwerkers de krachten bundelen. Hij vreest dat Nederland anders afglijdt tot een narcostaat.
Lees verder

Proces Wilders gaat voorlopig gewoon door
Het proces van Wilders gaat voorlopig gewoon door. Later wordt mogelijk nog besloten of het Openbaar Ministerie niet ontvankelijk is. Voormalig minister Ivo Opstelten zou zich persoonlijk met de vervolging van Wilders hebben bemoeid.
Lees verder

Syrische vluchtelingen leren ondernemen
Ondernemen vanuit een vluchtelingenkamp. Het klinkt onmogelijk, maar in Jordanië gebeurt het. Met hulp van UNICEF leren uit Syrië gevluchte jongeren daar de 'life skills' om te overleven in de moderne wereld. Jörgen Raymann bezocht het Za'atari-vluchtelingenkamp in Jordanië.
Lees verder

Proces tegen Wilders gaat door
Het proces tegen Geert Wilders gaat gewoon door en het OM wordt nog niet 'niet ontvankelijk' verklaard. Zo begon vandaag een nieuwe dag in de inmiddels al 5 jaar durende rechtsgang tegen Geert Wilders, vanwege diens 'minder minder Marokkanen uitspraak'. En toch scheelde het vandaag niet veel of het...
Lees verder

Tweede Kamer vindt vrijlating MH17-verdachte pijnlijk
Tweede Kamerleden vinden het pijnlijk dat Oekraïne een verdachte in het proces over het neerhalen van MH17 vrijlaat. Het gaat om oud-commandant Vladimir Tsemach, die het internationaal justitieel onderzoeksteam (JIT) zou willen verhoren. Minister Blok weigert er iets over te zeggen.
Lees verder

Broer Boris Johnson stapt op als MP
En de Brexit-chaos in Londen is een familieruzie geworden. Jo Johnson, de broer van Boris, is opgestapt. Opgestapt als minister en opgestapt als volksvertegenwoordiger voor de Conservatieve Partij. 'Hij ziet niet hoe hij die puzzel moet oplossen', zegt verslaggever Joost Dobber.
Lees verder

Overheid laks met WOB-verzoeken
Ministeries zijn steevast te laat met het aanleveren van opgevraagde informatie bij WOB-verzoeken. Dat terwijl de overheid wettelijk verplicht is om brieven, stukken, emails en appjes binnen twee maanden toe te sturen, als daarom gevraagd wordt. Uit onderzoek van de Volkskrant blijkt dat het de...
Lees verder

Fonds moet crisis woningbouw oplossen
Met een fonds van een miljard euro wil de overheid de woningnood aanpakken. Uit dat fonds kunnen gemeenten subsidies krijgen voor nieuwbouwprojecten. Ook kunnen woningcorporaties rekenen op belastingvoordelen als zij gaan bijbouwen.
Lees verder

Kamer wil opheldering inmenging toezichthouder BIT
De Tweede Kamer eist opheldering van staatssecretaris Knops over hoe er binnen zijn ministerie van Binnenlandse Zaken wordt omgegaan met Bureau Ict Toetsing (BIT), de onafhankelijke organisatie die moet toezien op de ICT-projecten van het Rijk. Eerder meldde NRC dat de positie van het BIT ernstig...
Lees verder