woensdag 11 september 2019

Timmermans klimaatchef Europese Commissie

Timmermans klimaatchef Europese Commissie
Frans Timmermans krijgt in de nieuwe Europese Commissie de portefeuille klimaat. Dat maakte aanstaand voorzitter Ursula von der Leyen bekend op een persconferentie in Brussel.
Lees verder

'Gaskraan Groningen acht jaar eerder dicht'
Het kabinet wil de gaswinning in Groningen al in 2022 stoppen, in plaats van uiterlijk 2030, waarvan eerst werd uitgegaan. Dat zeggen ingewijden in Den Haag.
Lees verder

Gaskraan Groningen al in 2022 dicht
Meer import van buitenlands gas en dat gas geschikt maken voor Nederlandse huishoudens door het te mengen met stikstof. Dat is de kern van het besluit van minister Wiebes om de gaswinning in Groningen nog sneller te naar beneden te schroeven.
Lees verder

Verticale zonnepanelen tegen overbelasting netwerk
Zonnepanelen moeten niet alleen horizontaal, maar ook verticaal worden aangebracht. Op die manier kan loze ruimte worden opgevuld en wordt de overbelasting van het energienetwerk verminderd, blijkt uit onderzoek van de Hanzehogeschool Groningen.
Lees verder

Uitlevering MH17-verdachte 'koude douche'
De uitlevering van MH17-verdachte Vladimir Tsemach door Oekraïne aan Rusland is minister Blok rauw op zijn dak gevallen. Dat zei hij tegen politiek verslaggever Sophie van Leeuwen.
Lees verder

HEMA opent shop-in-shop in Parijs
HEMA heeft voor het eerst een shop-in-shop gelanceerd. In de buurtsupers van de Franse keten Franprix liggen nu de bekende HEMA-producten.
Lees verder

Hof legt proces-Wilders niet stil
Het gerechtshof stelt het oordeel over de eventueel politiek beïnvloeding van het proces tegen PVV-leider Geert Wilders uit, uiterlijk tot de einduitspraak. Eventueel wordt er een tussenuitspraak gedaan.
Lees verder

TUI stopt met vluchten op Parijs
TUI gaat het goed voorbeeld geven. De reisorganisatie stopt over ongeveer een jaar met vliegreizen naar Parijs. Met die maatregel wil TUI een bijdrage leveren aan het milieu.
Lees verder

VVD wil bankrekeningen van gemeenteraadsleden laten checken
De VVD wil gemeenteraadsleden controleren op witwaspraktijken en banden met de onderwereld. Dat zegt VVD-Kamerlid Roald van der Linde tegen BNR. Dat zou moeten gebeuren via banken. Die checken nu al het betalingsverkeer van de landelijke politiek, maar bijvoorbeeld ook van rechters.
Lees verder

Verschillende mensen gereanimeerd in Doesburg, oorzaak onbekend
Hulpdiensten reanimeren verschillende mensen in Doesburg. Het zou niet gaan om een geweldsdelict, maar de precieze oorzaak is nog onbekend. Dat meldt ANP.
Lees verder

CBS: industrie, energie en mobiliteit lange weg te gaan voor deadline Klimaatakkoord 2030
Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft de CO2-reductiecijfers van verschillende sectoren naast de klimaatdoelen gelegd. Resultaat: niet elke sector is even dicht bij zijn doel: vooral de industrie, de energiesector en de mobiliteitssector hebben nog een lange weg te gaan tot 2030.
Lees verder

Erfelijkheid is van invloed op pestgedrag
Was je zelf als ouder een pestkop of werd je gepest? Dan is de kans aanwezig dat je kind hetzelfde lot ondergaat. Want erfelijkheid speelt een grote rol bij pestkoppen en gepest worden. Dit blijkt uit onderzoek van wetenschappers verbonden aan het Nederlands Tweelingenregister van de Vrije...
Lees verder