maandag 9 september 2019

Sprout: 'WeWork halveert zijn waarde'; TomTom bouwt zelfrijdende auto

'WeWork halveert zijn waarde'; TomTom bouwt zelfrijdende auto
Ondernemersnieuws: WeWork halveert zijn waardering met beursgang in zicht, Bol-baas Daniel Ropers alweer weg bij Duitse uitgever en TomTom bouwt zelfrijdende auto.
Lees verder

Ilse Kwaaitaal (Twenty): 'Als je te snel gaat, loop je in zeven sloten tegelijk'
Ilse Kwaaitaal van startup Twenty wil de shampoobranche vernieuwen, door slimmer met water om te gaan. Om haar concept groot te laten worden, is het belangrijk om alles goed uit te denken, leerde ze. 'Ik ben van nature erg ongeduldig.'
Lees verder

Winkelen zonder af te rekenen? Sprout test het bij Amazon Go
Voor de meest naadloze winkelervaring ooit moet je momenteel bij Amazon Go zijn. Sprout bezoekt een vestiging in San Francisco, en loopt doodleuk weg zonder af te rekenen. 
Lees verder

Deze startup maakt kleding van afval en werkt zonder voorraden
Kleding gemaakt van oude flessen en T-shirts, uitsluitend verkocht via tijdelijke crowdfundcampagnes. Met die strategie zet Meindert Kooistra (35) van Startup van de Week Reqlaim een streep door het fenomeen 'voorraden'. 'Maken wat je nodig hebt, dat is duurzaamheid.'
Lees verder

Deze ondernemer strijdt al 7 jaar op de zonnebrillenmarkt: 'Ik lig zelden voor half 3 op bed'
De Zeeuwse zonnebrillenondernemer Marien Klootwijk (32) vertelde 2 jaar geleden aan Sprout hoe hij al jaren in zijn eentje wist te overleven in de overvolle zonnebrillenmarkt. Hoe gaat het nu met zijn merk Mariener Eyewear? Klootwijk blijkt een nieuw verdienmodel te zien in skibrillen.
Lees verder

Shomit Ghose (Onset Ventures): 'Data bepaalt onze toekomst'
Onze toekomst wordt bepaald door data, wreef investeerder Shomit Ghose er vrijdag in bij 10 Nederlandse startups die deze maand een groeiprogramma volgen in Silicon Valley. 'De waarde van een bedrijf als Square zit 'm niet zozeer in kassasystemen, maar in data waarmee ze leningen kunnen aanbieden voordat je het als ondernemer zelf beseft dat je het nodig hebt.'
Lees verder

Nederlandse gamebeelden-startup haalt 9 miljoen op; Dream or Donate-oprichter houdt commissie in
Ondernemersnieuws: Sprout 25 onder de 25-veteraan Pim de Witte scoort miljoenen met Medal.tv, Dream or Donate-oprichter steekt vijf procent commissie in eigen zak en techbedrijf CM.com wil naar Amsterdamse beurs.
Lees verder

Nederland op twee na beste land om online te ondernemen
Nederland is wereldwijd het op twee na beste land om online zaken te doen. Dat blijkt uit nieuw Amerikaans onderzoek. We scoren goed op onder meer de toegankelijkheid van data en de staat van onze e-commerce.
Lees verder