woensdag 25 september 2019

Sprout: Facebook koppelt cryptomunt aan euro en dollar; tabaksindustrie bood GroenLinks'er baan aan

Facebook koppelt cryptomunt aan euro en dollar; tabaksindustrie bood GroenLinks'er baan aan
Ondernemersnieuws: digitale munt Facebook stabieler door koppeling met dollar, investeerders willen van WeWork-topman af en Kamerlid GroenLinks gevraagd als lobbyist tabaksindustrie.
Lees verder

Zo verslaafd zijn we aan social media
Dat social media tijd vreten, hoeven we je niet te vertellen. Welk social media-platform behaalt echter de beste engagement-cijfers? 
Lees verder

B Corp-bedenker Jay Coen Gilbert: 'Nederland kan na de VOC opnieuw het kapitalisme helpen uitvinden'
Bij het oplossen van de belangrijkste uitdagingen van de wereld moeten ondernemers het voortouw nemen, is de heilige overtuiging van B Corp-oprichter Jay Coen Gilbert. Dan moeten zij wel de beste vóór de wereld zijn, en niet 'van', zegt hij tegen Sprout.
Lees verder

Deze startup daagt Booking.com uit door met goede doelen samen te werken
Hotelplatform en Booking.com-uitdager Goodwings wil niet minder dan de complete footprint van de reiswereld verkleinen. De Deense startup vond een slimme manier om zonder marketingbudget tóch een groot bereik te krijgen, vertelt oprichter Christian Møller-Holst dinsdag tijdens de B Corp Summit in Amsterdam.
Lees verder

Facebook gaat gedachten lezen; Adam Neumann weg als ceo bij WeWork
Ondernemersnieuws: Facebook investeert in controversieel bedrijf dat gedachten kan lezen, Adam Neumann treedt terug bij WeWork op en B Corp-oprichter maakt gehakt van Nederlandse VOC-periode.
Lees verder

Deze startup is de Plugify voor de huiskamerconcerten
Een huiskamerconcert boeken via een online platform. Met die strategie wil Startup van de Week ArtRoom van Alexandra Groot (25) het huiskamerconcert groot maken en musici een extra verdienmodel bieden.
Lees verder

Drijvende koeienstal krijgt Picnic als klant, voert eerste gesprekken in China
Met een investering van 2,7 miljoen euro bouwde Minke van Wingerden in Rotterdam de eerste drijvende koeienstal van de wereld. Met online supermarkt Picnic komt nu de eerste grote klant aan boord. Ondertussen lopen er gesprekken over uitbreiding naar Azië.
Lees verder

3 manieren om met display advertising precies de goede klanten te bereiken
Met display advertising kun je je marketingbudget toespitsen op de juiste doelgroep. Sprout-expert Marijn van Bakel geeft je drie tactieken waar je uit kan kiezen. 
Lees verder