dinsdag 3 september 2019

Sprout: E-steps blijken helemáál niet milieuvriendelijk te zijn

E-steps blijken helemáál niet milieuvriendelijk te zijn
De klimaatwinst van de elektrische deelstep blijkt nog vooral een verhaal van greenwashing, zo toont een recente Amerikaanse studie aan. Met de bus gaan is veel beter voor de aarde. Wat kunnen e-step-startups doen om daadwerkelijk 'groen' te worden?
Lees verder

Amerikaanse kweekvlees-startups vormen alliantie om revolutie te versnellen
Vijf Amerikaanse kweekvlees-startups beginnen de eerste lobbygroep ter wereld die op zal komen voor de belangen van kweekvlees-bedrijven. Deelnemende startups hinten erop dat de kweekvlees-revolutie weleens sneller zou kunnen plaatsvinden dan we tot dusver dachten.
Lees verder

Last call: meld je scaleup aan voor de Challenger50
Sprout zoekt ondernemers die de gevestigde orde laten zien hoe het ánders kan. Met een beter product, een dienst die perfect aansluit op de behoefte of een next level businessmodel: dat zijn de disruptors die we zoeken voor de Challenger50 van 2019. De aanmelding is nu geopend!
Lees verder

750.000 euro voor Voicebooking; Fokke de Jong en Baudet in de privéjet
Ondernemersnieuws: Voicebooking haalt 750.000 euro groeigeld op, Fokke de Jong neemt leider "carnavalspartij" (ja, die) mee in privéjet en kweekvlees-startups verenigen zich.
Lees verder

Hoe je duurzaamheid succesvol promoot, en hoe je het juist níet moet doen
Het is vandaag duurzame dinsdag en daarom vertelt Sprout-expert Leonne van de Ven hoe je als bedrijf duurzaamheid het beste kunt inzetten in je pr. Ook legt ze uit hoe het juist níet moet.
Lees verder

De kracht van compagnons: waarom samen ondernemen loont
Gerhard te Velde begon al tijdens zijn studentenjaren met twee vrienden te ondernemen. Hun klusbedrijf groeide als kool en nog steeds onderneemt Te Velde. Hij legt uit waarom het zo belangrijk is om goede zakenpartners te hebben.
Lees verder

Rocycle heeft 20.000 klanten nodig voor waardering van 18 miljoen
Startup Rocycle heeft bij een maandelijkse omzet van 100 euro per klant iedere maand 20.000 klanten nodig om zijn waardering van 18 miljoen euro waar te kunnen maken, becijfert Sprout-expert Joachim Blazer.
Lees verder

Hoe startup Champ de markt voor sporten vernieuwt
Startup Champ van ondernemers Paul Wiertz en Michiel Huisman wil het voor particulieren gemakkelijker maken om een sport in de buurt te boeken en aanbieders te vergelijken. Wiertz en Huisman zetten daarvoor in op de platformeconomie.
Lees verder