donderdag 12 september 2019

Schorsing Brits parlement ongeldig

Schorsing Brits parlement ongeldig
Een nieuwe klap voor de Britse premier Boris Johnson: Schotse rechters hebben bepaald dat de schorsing van het parlement ongeldig is.
Lees verder

D66 steunt opgestapte wethouder Amsterdam
Het standpunt van D66-wethouder Udo Kock dat de problemen rond de Amsterdamse afvalcentrale AEB alleen kunnen worden opgelost als het bedrijf wordt geprivatiseerd, kan op begrip rekenen van Reinier van Dantzig, de fractievoorzitter van D66 in Amsterdam.
Lees verder

Multinationals gaan winstbelasting betalen
Nederlandse multinationals moeten belasting over hun winst gaan betalen. Haagse bronnen zeggen dat het kabinet dat op Prinsjesdag bekend gaat maken. Bedrijven als Shell, AkzoNobel of Unilever betalen nu geen of nauwelijks winstbelasting.
Lees verder

'Niet álle raadsleden screenen op witwassen'
Gemeenteraadsleden moeten worden gecontroleerd op witwassen. Daarvoor pleitte de VVD vandaag op BNR. Dat zou dan moeten gebeuren door de bankrekeningen van de raadsleden te checken.
Lees verder

Context weegt zwaarder bij euthanasieverzoek
Een voormalig verpleeghuisarts heeft in 2016 op zorgvuldige wijze euthanasie toegepast op een diep dementerende patiënte. De arts wordt daarom niet vervolgd, heeft de rechtbank bepaald.
Lees verder

D66 en VVD willen parttimers verleiden meer te werken
Parttimers moeten meer gaan werken, zeggen D66 en VVD. Tijdens het Kamerdebat vandaag over het tekort aan arbeidskrachten lanceren D66 en VVD voorstellen om parttimers te verleiden meer uren te gaan werken. D66 wil dit doen met een bonus, de VVD pleit voor fiscale voordelen.
Lees verder

Nederlandse handel in CO2-credits later dit jaar van start
Bedrijven die op vrijwillige basis hun CO2-uitstoot willen compenseren kunnen eind van dit jaar voor het eerst in Nederland terecht. Met de opzet van de 'De Nationale Koolstofmarkt', waarvoor overheid, ngo's en bedrijven in 2017 al een deal sloten, kunnen bedrijven in Nederlandse projecten...
Lees verder

Koopkracht steeg ook in 2018 minder dan het Kabinet beloofde
De koopkracht van de Nederlandse bevolking steeg ook in 2018 minder dan het kabinet had beloofd. Voor 2018 voorspelde het kabinet een groei van 0,6 procent, maar de koopkracht steeg maar met 0,3 procent. De koopkracht van gepensioneerden nam zelfs met 0,5 procent af.
Lees verder

Stikstofuitspraak raakt ook veiligheidsprojecten
Maar liefst 127 overheidsprojecten kunnen niet doorgaan vanwege de stikstofuitspraak, dat meldt RTL Nieuws. Eerder was al duidelijk dat de woningbouw hard werd geraakt, maar nu lijkt ook onze veiligheid in het geding te komen.
Lees verder

'Oplossingen personeelstekort helpen Techniek niet'
In de strijd tegen het personeelstekort heeft Techniek Nederland er niets aan wanneer parttimers meer uren gaan werken. Dit zegt voorzitter Doekle Terpstra van Techniek Nederland tegen BNR. D66 en VVD willen parttimers met een bonus of belastingvoordelen verleiden om meer uren te gaan werken....
Lees verder

Trump schort heffingen China op
De Amerikaanse president Donald Trump schort de hogere importheffingen op Chinese producten, die hij per 1 oktober wilde invoeren, op tot 15 oktober. Volgens Trump is het uitstel op verzoek van China en doet hij dat als gebaar van goede wil.
Lees verder

Huizenkopers betalen meer voor duurzame woningen
Huizenkopers zijn bereid flink meer te betalen voor een woning met een groen energielabel. Daarmee hebben de verplichte energielabels een positief effect op de verduurzaming van de woningmarkt. Dat blijkt uit onderzoek van De Nederlandsche Bank dat vandaag wordt gepubliceerd in vakblad ESB.
Lees verder