woensdag 11 september 2019

Scale-upmissie Berlijn

Scale-upmissie Berlijn

Bent u een innovatieve en technologische scale-up met oplossingen op het gebied van digitalisering? Wilt u zakendoen, samenwerken of contacten leggen met Duitse bedrijven? Ga dan van 29 tot en met 31 oktober mee met de b2b-handelsmissie voor scale-ups naar Berlijn.

Lees verder

Machines helpen de zorg beter te maken

Start-ups R-Solution Medical en PodoTemp bedachten allebei machines om de Nederlandse zorg een beetje beter te maken. Zij konden hun product ontwikkelen dankzij de subsidieregeling Vroegefasefinanciering.

Machines kunnen erg geschikt zijn om bijvoorbeeld zwaar, eentonig of herhalend werk uit handen te nemen. Zeker in de zorg, waar personeelstekort al jaren een groot probleem is, kunnen machines een deel van de oplossing zijn.

Lees verder

Informatiemiddag Horizon 2020: laatste calls klimaat, water, circulaire- en bioeconomie

Maatschappelijke uitdagingen zoals duurzame voedselvoorziening en een circulaire economie vragen om innovatieve, systeem-veranderende oplossingen. Internationale onderzoekssamenwerking is hiervoor cruciaal. Horizon 2020 is hét Europese subsidieprogramma dat dit mogelijk maakt. Hoe? U hoort het op onze informatiemiddag.

Tijdens deze middag informeren wij u over mogelijkheden voor deelname aan Horizon 2020 en andere relevante Europese subsidieprogramma's.

Ook heeft u  de gelegenheid te netwerken met andere onderzoekers, ondernemers en beleidsmakers.

Lees verder

Vrouwelijke ondernemers aan het woord: "Wij zijn pioniers"

Jasmijn Bleijerveld, Lotte Leufkens en Shapol Majid delen alle drie een passie voor internationaal zakendoen in verre landen. Wat zijn hun tips voor beginnende ondernemers, in het bijzonder vrouwelijke ondernemers?

Lees verder

Circulariteit: hoe meet je losmaakbaarheid?

Hergebruik van materialen en onderdelen. Dat is de kern van een circulaire bouweconomie. Dat vereist materialen en onderdelen die je gemakkelijk uit een gebouw kunt halen. Maar hoe beoordeelt u of daar sprake van is? Leer het op de bijeenkomst 'Circulariteit: hoe meet je Losmaakbaarheid?' op 25 september in Circl in Amsterdam.

Lees verder