vrijdag 13 september 2019

Rijkswaterstaat overweegt spoortunnel Friesland - Ameland

Rijkswaterstaat overweegt spoortunnel Friesland - Ameland
Rijkswaterstaat overweegt om een spoortunnel van Friesland naar Ameland aan te leggen. Dat schrijft Trouw. Doordat de Waddenzee steeds verder dichtslibt hebben veerdiensten nu al vaak vertraging omdat het water te laag staat.
Lees verder

ECB komt mogelijk met speciale regeling spaargeld, 'bizarre ontwikkeling'
Over een paar uur maakt de Europese Centrale Bank het rentebesluit bekend. De verwachting is dat de rente wordt verlaagd en dat er een speciale regeling komt voor banken die hun spaargeld bij de ECB stallen. Dat deel zou dan van negatieve renten worden gevrijwaard.
Lees verder

ECB komt opnieuw met economisch steunprogramma
De Europese Centrale Bank heeft alweer een economisch steunprogramma aangekondigd om de groei en de inflatie aan te zwengelen. Het opkoopprogramma wordt herstart en de depositorente wordt verlaagd.
Lees verder

'Draghi kan niets anders doen dan dit'
In een ultieme poging om de Europese economie een boost te geven verlaagt de Europese Centrale Bank (ECB) de depositorente en gaat het maandelijks voor 20 miljard aan obligaties kopen. Dat maakte ECB-president Mario Draghi vandaag bekend. 'Draghi kan niets anders doen dan dit', zegt Lukas Daalder...
Lees verder

Huawei wil eigen 5G-technologie verkopen aan westerse bedrijven
De koper zou voor een eenmalige vergoeding de blauwdruk van het 5G-netwerk kopen, en dus ook de vrijheid krijgen om de broncode te wijzigen. Het bedrijf hoopt hiermee een einde te maken aan zorgen over vermeende cyberspionage door de Chinese overheid.
Lees verder

Opnieuw dieselschandaal, Volkswagen ontkent
Het dieselschandaal van Volkswagen lijkt een een tweede deel te krijgen. Uit onderzoek van de Duitse staatsomroep Südwestrundfunk (SWR) blijkt dat er gefraudeerd is met de 'nieuwe' emissiestandaard Euro 6. Dat is de nieuwste dieselmotor van Volkswagen. Volkswagen zelf ontkent stevig.
Lees verder

De Yep, 'young elderly person'
Iedereen kent de 'Yup', de 'young urban professional', maar na vandaag is er ook de 'Yep': de 'young elderly person'. Dat zijn senioren die maar niet oud willen worden.
Lees verder

Oliegigant BP neemt klimaatresolutie aan
Oliegigant BP heeft een klimaatresolutie aangenomen waarin ze beloven de uitstoot van zogenaamde 'scope 3'-emissies omlaag te brengen. Die komen vrij bij het verbranden van fossiele brandstoffen. BP adviseerde in mei van dit jaar nog hun aandeelhouders om tegen deze resolutie te stemmen. Maar onder...
Lees verder

Voetbalspelers scouten met data
Het klassieke beeld van de voetbalscout: lange regenjas, hoed op en een sigaret in de mondhoek. Als het aan SciSports ligt heeft dit stereotype zijn beste dagen gehad. Je kan namelijk veel beter scouten aan de hand van data. Onlangs zijn ze een partnership aangegaan met KV Oostende uit België.
Lees verder

Disney+ is online voor proefperiode, enkel in VS en Nederland
Disney+, het gloednieuwe videokanaal dat moet gaan concurreren met Netflix is vandaag online gegaan in Nederland. De proefversie is gratis en loopt tot de officiële lanceerdatum van 12 november. Nederland is het enige land buiten Noord-Amerika die gebruik mag maken van de proefversie.
Lees verder

'Europese lidstaten moeten zorgen dat 5G veiligheid niet ondermijnt'
Er is in het Europese Parlement onvoldoende aandacht voor de invloed van 5G-technologie op het werk van politie- en veiligheidsdiensten, stelt CDA Europarlementariër Jeroen Lenaers. Volgens hem moeten lidstaten vaart maken, om ervoor te zorgen dat 5G onze veiligheid niet ondermijnt. De technologie...
Lees verder

Meer dan 40.000 sjoemeldiesels Volkswagen nog op de weg
Een kwart van alle teruggeroepen sjoemeldiesels rijdt nog altijd op de weg zonder de vereiste software-update, blijkt uit cijfers van de RDW. Het gaat om meer dan 40.000 auto's die in 2016 al teruggeroepen zijn. Toch rijden ze nog over de Nederlandse wegen met de verouderde Volkswagenmotor, terwijl...
Lees verder