zaterdag 14 september 2019

Persgroep heet voortaan DPG Media

Persgroep heet voortaan DPG Media
Voortaan heet de Persgroep, uitgever van dagbladen, DPG Media. De naamswijziging was al eerder aangekondigd en wordt vandaag ingevoerd.
Lees verder

Kaspersky zet software in tegen valsspelen bij e-sports
Kaspersky introduceert een nieuw cloudoplossing in de strijd tegen valsspelen bij eSports. Het Russische bedrijf spreekt van realtime sjoemelopsporingssoftware.
Lees verder

Jet-Stream met gratis videospeler voor publishers
Nederlands oudste specialist in videostreaming Jet-Stream publiceert een nieuwe videoplayer voor uitgevers. Directeur Stef van der Ziel spreekt over 'een bommetje'.
Lees verder

ABN AMRO verkent mogelijkheden quantumsoftware
ABN AMRO en het Amsterdamse onderzoeksconsortium QuSoft gaan gezamenlijk de kansen van quantumsoftware en quantumcomputers onderzoek. De samenwerking, genaamd DisQover, moet duidelijk maken welke problemen in de financiƫle sector beter op te lossen zijn met quantumcomputers.
Lees verder

iPad mini zorgt voor groei marktaandeel Apple in tabletmarkt
De iPad mini heeft gezorgd voor groei van het marktaandeel van Apple in de markt voor tablets. De markt als geheel vertoonde wederom een flinke daling van 11,7 procent.
Lees verder

Cloudflare haalt 525 miljoen op met beursgang
Technologiebedrijf Cloudflare heeft met zijn beursgang gisteren 525 miljoen dollar opgehaald. Het aandeel kwam in de handel tegen een prijs […]
Lees verder

Mozilla lanceert betaalde support voor zakelijke klanten
Mozilla introduceert betaalde ondersteuning voor zijn Firefox browser voor zakelijke klanten. Die betalen daarvoor 10 dollar per installatie.
Lees verder

Strengere beveiliging online betalen vandaag van kracht
Sinds vandaag is de strengere beveiliging voor online betalingen van klacht. Voortaan is een tweestapsverificatie vereist. Deze maakt deel uit van de nieuwe Europese betaalrichtlijn PSD2 (Payment Services Directive 2) die daarmee definitief is ingevoerd. Voor Nederlandse webwinkels heeft de maatregel weinig betekenis.
Lees verder

Infographic: de wereld van online betalen
De wereld van bankieren en betalen is de laatste jaren volop in beweging, mede door de komst van het internet. Vandaag worden meer specifieke eisen van PSD2 van kracht, zoals het gebruik van Strong Customer Authentication (SCA) voor online betalingen. Voor online betalen denk je al snel aan iDEAL en PayPal om in webshops te betalen. Er zijn inmiddels al 34.000 webwinkels die iDEAL ondersteunen. Onderling betaal je elkaar met een Tikkie. Marketingbureau Team Nijhuis zette alle methoden op een rij.
Lees verder