donderdag 12 september 2019

Oracle CEO met ziekteverlof

Oracle CEO met ziekteverlof
Mike Hurd, co-CEO van databasebedrijf Oracle, gaat met ziekteverlof. Wat hem mankeert is niet bekend gemaakt. CTO Larry Ellison neemt zijn taken waar, samen met co-CEO Safra Catz.
Lees verder

Bezorgdienst Google Express stopt, wordt onderdeel van Shopping
Googles bezorgdienst Google Express houdt op te bestaan. Het wordt onderdeel van productvergelijker Google Shopping. Formeel gaat het om een integratie, maar eigenlijk is de dienst gewoon mislukt.
Lees verder

Whoppah: eerst België, dan snel uitbreiden
Binnen drie maanden tijd is online marktplaats Whoppah, voor eersteklas tweedehands spullen, gegroeid tot vijftigduizend gebruikers. Directeur Thomas Bunnik wil snel internationaal opschalen en voert gesprekken met investeerders.
Lees verder

Disney Plus al beschikbaar voor Nederland
Disney Plus, het nieuwe videokanaal dat moet concurreren met Netflix, wordt sinds vannacht al aangeboden in Nederland. Het gaat om een gratis proefperiode, die loopt tot de officiële lanceerdatum van 12 november.
Lees verder

BUX lanceert beleggingsapp BUX Zero in Nederland en Duitsland
Mobiele broker BUX lanceert zijn nieuwe app BUX Zero in Nederland en Duitsland en vanaf volgend jaar in heel Europa. Gedurende de komende weken krijgt iedereen die zich heeft aangemeld op een wachtlijst toegang tot de nieuwe app. Naar verwachting zal Zero over enkele weken voor iedereen volledig beschikbaar zijn.
Lees verder

FTC ondervraagt handelaren Amazon
Ambtenaren van de Amerikaanse Federal Trade Commission zijn begonnen met het ondervragen van kleine handelaren die gebruikmaken van Amazon. De FTC had al eerder aangekondigd dat het een onderzoek zou starten naar mogelijk machtsmisbruik van techreuzen.
Lees verder

McDonalds in spraaktechnologie, nieuw lab in Silicon Valley
McDonalds neemt het bedrijf Apprente over, dat zich heeft gespecialiseerd in stemtechnologie. Daarmee zouden bestellingen in diverse talen kunnen worden opgenomen.
Lees verder

3 miljoen euro groeigeld voor cash-en-carry Orderchamp
Orderchamp, een online B2B marktplaats voor winkeliers, heeft 3 miljoen euro opgehaald bij investeerder henQ en oud-oprichters van SEOshop.
Lees verder

Zalando test herbruikbare verpakkingen in Scandinavië
Tienduizend klanten van Zalando in Finland, Noorwegen, Zweden en Denemarken ontvangen hun orders komenden weken niet in kartonnen dozen maar kunststof zakken. Na ontvangst van hun order kunnen ze de zakken, leeg of met een retour, weer terugsturen voor hergebruik.
Lees verder