vrijdag 20 september 2019

NS test automatische in- en uitcheck voor fietsenstallingen

NS test automatische in- en uitcheck voor fietsenstallingen
NS test in de fietsenstallingen van Breda Belcrum en Harderwijk een nieuwe in- en uitcheck zone waarmee fietsers in en uit kunnen rijden zonder langs een medewerker te gaan. Ze krijgen een tag op hun fiets.
Lees verder

Amazon koopt 100.000 elektrische bestelbussen
Amazon.com belooft om tien jaar voor het Akkoord van Parijs klimaatneutraal te zijn. Om dat doel in 2040 te halen plaatst het een bestelling van honderdduizend volledig elektrische bestelbussen die pakjes bij klanten afleveren.
Lees verder

Lancering eerste Startup Studio in Noord-Holland Noord
Brainblurb lanceert de allereerste Startup Studio, naar Amerikaans model, in Noord-Holland om het innovatief ondernemerschap in de regio verder te ondersteunen. Oprichters Dave Bibo en Sinan Gul verzamelen (potentiële) ondernemers om zich heen die samen aan een innovatief idee willen werken.
Lees verder

Groeigeld voor gamestudio Starform
Een aantal voormalige ontwikkelaars van gamebedrijven King en Z2Live hebben in Seattle een eigen studio Starform opgericht en 1,25 miljoen euro opgehaald.
Lees verder

YouTube brengt grootste reclameformat naar tv-app
Het grootste reclameblok dat op YouTube beschikbaar is, de zogeheten masthead, wordt voor adverteerders nu ook beschikbaar in de tv-app.
Lees verder

Verkeersboete in België kan worden betaald met QR code
Vanaf november kunnen Belgen een verkeersboete betalen via een QR-code. Dat heeft de Federale Overheidsdienst Justitie bekend gemaakt op VRT Radio 2.
Lees verder

Harman bouwt CRM-strategie uit
Audiobedrijf Harman, dat onder meer Harman Kardon en JBL maakt, contracteert Yourzine om zijn CRM-strategie op en uit te bouwen.
Lees verder

Burgerrechtenbeweging EFF niet gelukkig met DNS-over-HTTP in browser
De Amerikaanse burgerrechtenbeweging EFF wil dat internetaanbieders zelf DNS-over-HTTPS gaan ondersteunen. Daarmee reageert de organisatie op aankondigingen van Mozilla en Google DNS-over-HTTP binnen hun eigen browsers aan te bieden.
Lees verder

Beleggersvereniging VEB wil uitstel benoeming Leroy
De Nederlandse beleggersvereniging VEB wil dat KPN de aandeelhoudersvergadering over de benoeming van Domique Leroy als CEO uitstelt. De Belgische financiële waakhond FSMA en het Openbaar Ministerie doen sinds enkele dagen onderzoek naar een aandelentransactie met voorkennis. Daarop staat een gevangenisstraf van maximaal vier jaar en een boete tot 80.000 euro.
Lees verder