dinsdag 24 september 2019

Nederland op de bres voor wereldwijde cyberveiligheid

Nederland op de bres voor wereldwijde cyberveiligheid
Nederland draagt 1 miljoen euro bij aan het Digital Development Partnership (DDP) van de Wereldbank om andere landen te steunen in het creëren van veilig, vrij en open internet. Dit maakte minister Blok maandag bekend tijdens een ministeriële bijeenkomst tijdens de jaarlijkse vergadering van de Verenigde Naties in New York.
Lees verder

Thomas Cook Nederland annuleert vakantievluchten, meldt financieel onvermogen aan
Thomas Cook Nederland heeft maandagavond financieel onvermogen aangemeld bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden, die gedupeerde toeristen schadeloos stelt. Ook zijn alle nog geboekte vakantievluchten vandaag geannuleerd.
Lees verder

Makro Nederland introduceert digitaal platform voor horecaondernemers
Groothandel Makro lanceert deze week tijdens de horecabeurs Gastvrij Rotterdam (tot en met 25 september) het platform DISH in Nederland. Hiermee kunnen horecaondernemers desgewenst een eigen website opzetten, reserveringen maken en hun teammanagement aansturen. In België was het modulaire platform al langer beschikbaar, Nederland is het veertiende land dat het adopteert.
Lees verder

Airbnb zet charmeoffensief in met burendag
Airbnb deelt vandaag tips met zijn Nederlandse hosts over goed buurmanschap, vooruitlopend op Burendag aanstaande zaterdag 28 september.
Lees verder

Pathé Thuis op campagne met Talpa
Online bioscoop Pathé Thuis begint dit najaar een campagne op het netwerk van Talpa. De aanbieder wil zich duidelijker profileren in Nederland. "We passen niet op de hoop met Disney+ en Netflix", zegt directeur Thomas van de Weerd.
Lees verder

Tarief internationale pakketjes DHL Express: +4,9% erbij
De prijzen van pakketjesdienst DHL Express stijgen per 1 januari 2020 met gemiddeld 4,9 procent, zo maakt het concern bekend.
Lees verder

Emerce eDay 2019: Satellietbedrijf Hiber uitgeroepen tot Nationale Icoon
Hiber, het bedrijf achter het satellietnetwerk HiberBand, is door het kabinet benoemd tot Nationale Icoon, samen met Diabetic en Ioniqa. Het bedrijf spreekt op Emerce eDay op 10 oktober.
Lees verder

Nog geen duidelijkheid over uitfasering software Kaspersky door overheid
Minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) kan nog geen duidelijkheid verschaffen over de uitfasering van antivirussoftware van Kaspersky bij de overheid. Dat antwoordt hij op vragen van Tweede-Kamerlid Verhoeven van D66.
Lees verder

Rechter: vergeetrecht bij Google geen globaal recht
De hoogste Europese rechtbank, Het Europese Hof van Justitie, bepaalt dat het zogeheten vergeetrecht enkel geldt binnen de Europese Unie. Niet overal daar buiten. Een opluchting voor Google, maar een ongewenst achterdeurtje voor wie de verwijzingen naar zichzelf uit de zoekmachine wil wegpoetsen.
Lees verder