woensdag 11 september 2019

Minder gelukte cyberaanvallen

Minder gelukte cyberaanvallen
Het scherm van je computer op zwart, cybercriminelen die losgeld vragen; het aantal gelukte cyberaanvallen neemt af. Bedrijven nemen steeds vaker maatregelen om zich te beschermen tegen cyberaanvallen. Dat blijkt uit de Cybersecuritymonitor van CBS.
Lees verder

'Veiling tankstations leidt niet tot lagere prijzen'
Vijf tankstations langs onder andere de A6 en de A7 komen vandaag onder de hamer, en dat moet de overheid miljoenen opleveren. Ooit werd het veilen van tankstations bedacht om zo marktwerking te stimuleren, waardoor uiteindelijk ook lagere kosten voor de consument zouden komen. Maar daar lijkt...
Lees verder

Boris Johnson wil brug bouwen tussen Noord-Ierland en Schotland
De Britse premier Boris Johnson wil een brug bouwen tussen Noord-Ierland en Schotland. Hij laat op dit moment de mogelijkheden voor zo'n brug onderzoeken. Dan moet ook duidelijk worden wat de kosten hiervoor zouden zijn.
Lees verder

Amerikanen bereid om 2400 dollar te betalen voor iPhone
Amerikanen hebben behoorlijk veel geld over voor de nieuwste iPhone; wel 2400 dollar. Dat blijk uit onderzoek van consultancybureau Simon Kucher & Partners. 'Het merk is zoveel meer dan een telefoon geworden', zegt retaildeskundige en directeur van Crossmarks, Albert Top.
Lees verder

Grootste Nederlandse beursgang ooit: Prosus succesvoller dan gedacht
De beursgang van Prosus, een afsplitsing van het Zuid-Afrikaanse Naspers, maakt een spectaculair debuut op de Amsterdamse beurs. Het bedrijf noteerde een openingskoers van 76 euro. Dat is bijna 30 procent boven de referentiekoers die gisteren werd vastgesteld.
Lees verder

'Nederland laat kansen in de platformeconomie liggen'
Nederland benut onvoldoende de kansen die de platformeconomie biedt. Dat stellen VNO-NCW en MKB-Nederland. Om dat te bereiken moeten er meer spelregels en toezicht komen om een beter en eerlijker speelveld te creëren met platformbedrijven. Vandaag presenteren de twee ondernemersorganisaties samen...
Lees verder

Fabrikanten warmtepompen zijn boos op minister Ollongren
Warmptepompleveranciers vrezen dat zij geen pompen meer kunnen plaatsen als de minister nieuwe geluidsregels invoert. Minister Ollongren wil dat warmtepompen maximaal 40 decibel gaan produceren. Nu produceren de pompen gemiddeld tussen de 50 en 70, maar volgens de leveranciers is het nagenoeg...
Lees verder

Twijfels over contractbreuk kroongetuige B.
Het proces tegen de bende van Ridouan T. dreigt in de problemen te komen. Reden is dat de belangrijkste kroongetuige een contract met justitie over zijn bescherming eenzijdig heeft opgezegd, schrijft De Telegraaf.
Lees verder

Wethouder Amsterdam stapt op om vuilverbrander
Wethouder en locoburgemeester Udo Kock van Amsterdam is per direct opgestapt. Hij voelt zich niet gesteund door het stadsbestuur in de zaak van de noodlijdende vuilverbrander AEB.
Lees verder

Woningnood Amsterdam: 'Totaal geen gevoel voor urgentie'
Om te voldoen aan de enorme ambities op het gebied van woningbouw zullen gemeenten en vastgoedbedrijven de handen ineen moeten slaan. Maar gemeenten zien lang niet altijd de noodzaak van die verwevenheid, zegt Maarten de Gruyter, directeur van vastgoedbedrijf Boelens De Gruyter. Vooral in Amsterdam...
Lees verder

Superbeursgang voor Prosus
De grootste Nederlandse beursgang ooit was vanochtend een doorslaand succes aan het Amsterdamse Beursplein. Het aandeel Prosus, dochter van het Zuid-Afrikaanse Naspers, schoot bij introductie omhoog en is in één klap meer waard dan ASML.
Lees verder

Spoor rond Zandvoort op de schop voor F1
Het spoor bij Zandvoort gaat flink op de schop om de grand prix daar volgend jaar mogelijk te maken. Er kunnen straks tien treinen per uur over het spoor rijden. En dat is ook hard nodig om de 50.000 reizigers per dag straks naar Zandvoort te vervoeren.
Lees verder