dinsdag 24 september 2019

Laat u bijpraten tijdens de voorlichtingsdag over ivoor

Laat u bijpraten tijdens de voorlichtingsdag over ivoor

Bent u antiekhandelaar, veilinghouder, taxateur of ivoordeskundige? Kom naar de voorlichtingsdag ivoor. Laat u in een workshop bijpraten over de regels voor ivoor. En leer soorten ivoor herkennen.

Lees verder

Bedrijvengids toont overzicht Nederlandse zonnesector
Solar days

Tijdens een Europese zonne-energieconferentie, de EU PVSEC, is in de week van 16 september de Nederlandse Solar PV bedrijvengids gepresenteerd.

Lees verder

SBIR en Horizon2020 steuntje in de rug voor geluidwerende innovatie

4Silence ontwikkelde de Whisstone, een innovatie die geluidsoverlast van wegen vermindert. Hiervoor kreeg het bedrijf steun via de SBIR, een competitie waarmee de overheid ondernemers uitdaagt om innovatieve oplossingen te ontwikkelen voor maatschappelijke uitdagingen, en via Horizon2020.

De Whisstone is een betonnen bak met sleuven, die dicht langs de weg moet worden ingegraven. Het geluid resoneert dan, waardoor het lawaai naar boven afbuigt. Een ideale, vernieuwende oplossing voor een maatschappelijk probleem.

Lees verder

Innovaties van Inreda Diabetic, Ioniqa en Hiber zijn de nieuwe Nationale Iconen
Nationale Iconen 2019 bij DWDD

Een kunstalvleesklier voor mensen met diabetes, oneindig hergebruiken van plastic PET-afval en een satellietnetwerk waardoor het Internet of Things (IoT) overal ter wereld te gebruiken is.

Lees verder

Inschrijving EZK Energy Award Bedrijven 2019 geopend

De inschrijving voor de EZK Energy Award voor bedrijven is geopend. Deze award is bestemd voor bedrijven die in 2019 uitblonken in energiebesparing en het duurzaam opwekken van energie.

Lees verder