woensdag 4 september 2019

Helpende hand brengt 2M Engineering samenwerkingspartners

Helpende hand brengt 2M Engineering samenwerkingspartners

Van slijtagemeters voor industriƫle compressoren, tot een apparaatje dat een melding geeft als je fietshouding niet optimaal is. De sensoren van 2M Engineering vind je in allerlei industriƫle en medische toepassingen. RVO.nl helpt u bij het zoeken van samenwerkingspartners en adviseert over subsidievoorstellen.

Lees verder

Nieuwe verpakkingseisen in Duitsland: wat is er veranderd?

Internationaal ondernemen is vaak een kwestie van aanpassen: je marketing, je strategie en soms zelfs je product. Het moet allemaal worden afgestemd op de doelmarkt. Ook als je dichtbij huis gaat exporteren. Zoals naar Duitsland.

In Duitsland gelden bijvoorbeeld strenge(re) regels voor het recyclen van verpakkingsafval. En daar moet jij als exporteur wellicht aan voldoen. Sinds 1 januari is er een nieuwe wet die de bestaande eisen verder aanscherpt: het Verpackungsgesetz (VerpackG).

RVO.nl-adviseur Rinske van den Brink legt uit hoe het zit.

Lees verder

Nederlands ondernemersfonds verbetert Senegalese voedselketen

Het akkerbouwbedrijf Franzen Landbouw in het Zuid-Hollandse Dirksland exporteert onder meer aardappelen en uien naar West-Afrika. Om in te spelen op de groeiende vraag, start het bedrijf met hulp van het Dutch Good Growth Fund nu ook een akkerbouwbedrijf in Senegal. Dit zorgt voor voedselzekerheid en voedselveiligheid in de regio.

In het telen en verwerken van aardappelen en uien is de Nederlandse kennis en knowhow van grote waarde. Met zijn akkerbouwbedrijf in Senegal draagt Franzen Afrika BV bij aan voedsel, werkgelegenheid en kennisoverdracht.

Lees verder

Regiobijeenkomst gemeentelijk vastgoed - Amsterdam

Houdt u zich bezig met de verduurzaming van gemeentelijk vastgoed? En wilt u weten waar andere gemeenten staan op dit gebied? Laat u dan bijpraten op de Regiobijeenkomst gemeentelijk vastgoed op 1 oktober in Amsterdam.

Op deze bijeenkomst hoort u wat er van u wordt verwacht in het kader van de Informatieplicht Wet milieubeheer. Daarnaast krijgt u praktische tips en houvast bij het maken van een eigen routekaart. Bovendien kunt u inspiratie opdoen over hoe u uw vastgoedmanagement op orde krijgt.

Doelgroep

Betrokkenen op het gebied van gemeentelijk vastgoed.

Lees verder

Bijeenkomst Kennisbescherming bij Europese samenwerking in de LS&H sector

Bent u ondernemer of onderzoeker en wilt u weten hoe u uw technische innovatie in de Life Science & Health sector het beste kunt beschermen? Wilt u deelnemen aan samenwerkingsprojecten en vraagt u zich af hoe u tegelijkertijd uw kennis beschermt en een interessante samenwerkingspartner blijft? Kom dan naar de bijeenkomst Kennisbescherming bij Europese samenwerking in de LS&H sector.

Lees verder