vrijdag 27 september 2019

Frans Timmermans: 'Beken eens kleur over Spitzenkandidaten!'

Frans Timmermans: 'Beken eens kleur over Spitzenkandidaten!'
Europese politieke partijen moeten nu eens duidelijkheid gaan geven over wat zij vinden van het systeem van zogenoemde spitzenkandidaten. Dat zegt Eurocommissaris Frans Timmermans in BNR de Wereld.
Lees verder

'Plannen voor berechten IS-strijders zijn te optimistisch'
Minister Blok heeft bij de Algemene Vergadering van de VN opnieuw aangedrongen op een IS-tribunaal in Irak. Hij wil IS-strijders daar gaan berechten en besprak dit plan vandaag met ministers en diplomaten uit 20 landen. Dat zei Blok vanmiddag in BNR De Wereld.
Lees verder

Forse afname aantal tankstations dreigt
De tankstationbranche gaat de komende jaren flink op de schop. Dat stelt voorzitter Erik de Vries van de NOVE, de belangenbehartiger voor particuliere pomphouders en brandstofvervoerders. Zo zal het aantal tankstations de komende jaren fors afnemen, mogelijk van vier- naar drieduizend.
Lees verder

Nederlandse verkeersborden zorgen voor verwarringen bij (semi) autonome auto's
Sommige verkeersborden zijn zo verwarrend, dat systemen van autonoom rijdende voertuigen daar niets van begrijpen, en dat kan leiden tot gevaarlijke situaties. Ook bij semi-autonome auto's die nu al op de weg zijn, zegt verkeerskundige John Boender bij CROW.
Lees verder

Blokker over drie jaar naar de beurs
Blokker wil naar de beurs. Dat is het plan van Michiel Witteveen, de kersverse eigenaar van de winkelketen. Witteveen is van plan om over drie jaar aandelen aan te bieden van Blokker op de beurs. Niet alleen de grote pensioenfondsen zouden dan de kans moeten krijgen om aandelen te kopen. Als het...
Lees verder

14.000 automobilisten tankten in 2018 de verkeerde brandstof
Dagelijks maken meerdere automobilisten fouten bij het tanken. In 2018 heeft de ANWB veertienduizend automobilisten geholpen die verkeerde brandstof hadden getankt. Ze gooiden benzine in een dieselauto of vice versa. Opvallend genoeg zijn het vooral mannen die in de fout gaan. Dat blijkt uit...
Lees verder

Jongens ook gevaccineerd tegen HPV
Vanaf 2021 worden ook jongens gevaccineerd tegen het HPV-virus. Staatssecretaris Blokhuis neemt deze inenting op in het Rijksvaccinatieprogramma voor alle kinderen. Jaarlijks krijgen zo'n duizend vrouwen en vijfhonderd mannen het virus.
Lees verder

Topvrouw ABP: 'Kortingen zijn te voorkomen'
Pensioenkortingen zijn te voorkomen. Dat zegt topvrouw Corien Wortmann van pensioenfonds ABP in De Telegraaf. Eerder deze week zei president Klaas Knot van De Nederlandsche Bank precies het tegenovergestelde. Hij wil kortingen niet doorschuiven.
Lees verder

Hoge Raad: rookruimtes definitief weg uit horeca
Rookruimtes in cafés, restaurants en andere horecagelegenheden moeten definitief worden verbannen. De uitzondering die nu nog bestond voor horeca is in strijd met de wet, oordeelde de Hoge Raad vrijdag. Eerder oordeelde het gerechtshof al dat rookruimtes niet langer zijn toegestaan. Later meer...
Lees verder

Belangrijke navigatie-satellietsystemen nu in één oogopslag te monitoren
Het is vanaf nu mogelijk om real-time alle navigatie-satellietsystemen in de gaten te houden. Opvallend genoeg kon dat voor buitenstaanders tot nu toe nog niet, terwijl die satellieten onderdeel uitmaken van onze kritieke infrastructuur.
Lees verder

Zelensky-gate: Jacht op klokkenluider geopend
De jacht op de klokkenluider die een impeachment-proces tegen Trump op gang bracht is geopend. Volgens de New York Times zou het gaan om een CIA-agent die een tijdje in het Witte Huis heeft gewerkt. En het is direct voer voor Donald Trump om hem of haar aan te vallen op Twitter.
Lees verder

'Topprestatie dat je Thomas Cook failliet kan krijgen'
Hoewel hij het buitengewoon triest vindt, vindt hij het ook een hele prestatie dat Thomas Cook failliet is gegaan. 'Ik kan me niet voorstellen dat we daar niets aan over zullen houden', zegt hoofddirecteur van de ANWB en voorzitter van de Mobiliteitsalliantie Frits van Bruggen in BNR Zakendoen. Van...
Lees verder