maandag 16 september 2019

eDay 2019: ‘We gebruiken Russische technologie om Russische machthebbers te ontzenuwen’

eDay 2019: 'We gebruiken Russische technologie om Russische machthebbers te ontzenuwen'
Burgerjournalistiek wordt steeds belangrijker, en de nonprofitorganisatie Bellingcat is daar een sprekend voorbeeld van. Namens die organisatie spreekt op eDay Henk van Ess. Van Ess wist onder meer het huis van de voortvluchtige crimineel Shahin Gheiybe – gezocht door justitie sinds 2011 – op te sporen. Uit het verleden kennen we Van Ess vooral als zoekspecialist.
Lees verder

Dominique Leroy stapt komende week al op bij Proximus
Dominique Leroy stapt al 20 september op als CEO van Proximus. Dat heeft het telecombedrijf zaterdag bekendgemaakt. Leroy wordt CEO van KPN en zou pas 1 december de overstap maken. Onder druk van de vakbonden vertrekt zij nu eerder.
Lees verder

Relatief veel datalekken bij MKB
Een kleine 36 procent van de kleine bedrijven wereldwijd is slachtoffer geweest van datalekken. Dat blijkt uit recent onderzoek van Kaspersky onder 1138 ondernemingen. De Russische online beveiliger signaleert een groei van 6 procent in vergelijking met 2018 toen 30 procent van de organisaties tot 50 medewerkers te maken kregen met datalekken.
Lees verder

Dag en Nacht Media met nieuwe rapportage podcastcijfers
Het Nederlandse podcastnetwerk Dag en Nacht Media zet zijn oude meetsysteem overboord en omarmt een nieuwe, gebaseerd op IAB-standaarden. Dat leidt cijfermatig tot een bereiksdaling van een kwart, maar is op lange termijn het duurzaamst.
Lees verder

HTC lanceert premium pc-gebaseerde VR-systeem
HTC VIVE kondigt de nieuwe VIVE COSMOS, het nieuwste premium pc-gebaseerde virtual reality-systeem van het bedrijf met een zogeheten modulair faceplate design. Cosmos wordt op 3 oktober gelanceerd in Europa voor 799 euro. Bestellen kan nu al.
Lees verder

Online omzet in juli 15,4 procent hoger
De online omzet was in juli 15,4 procent hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder. Webwinkels hebben 14,8 procent meer omgezet, zo meldt CBS. De online omzet van winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is (multi-channelers) groeide met 16,3 procent.
Lees verder

Marketing automation specialist Rise + Shine overgenomen door Springbok
De Belgische marketing automation specialist Rise + Shine maakt voortaan deel uit van digitaal communicatie- en servicebureau Springbok uit Mechelen. Financiële details zijn niet bekend gemaakt.
Lees verder

Amazon vestigt luchtvaarthub in Dallas
Amazon breidt zijn logistieke netwerk verder uit met een regionale luchtvrachthub op Fort Worth Alliance Airport in Dallas. Er komen zeker 300 mensen te werken.
Lees verder

Topoverleg banken in Basel over cryptomunt libra
Afgevaardigden van 26 centrale banken en Facebook praten vandaag in Basel over de libra, de digitale munt die het sociale netwerk volgend jaar wil invoeren.
Lees verder