vrijdag 13 september 2019

Dmexco: ‘Over vijf jaar zijn jullie marketeers vervangen door algoritmen’

Dmexco: 'Over vijf jaar zijn jullie marketeers vervangen door algoritmen'
"Over vijf jaar zijn jullie marketeers vervangen door algoritmen," waarschuwde de Amerikaan Roger McNamee, schrijver van het boek Zucked, Waking Up to the Facebook Catastrophe, vanochtend op DMexco in Keulen. Niet eerder stond er een dergelijke doemprofeet op het podium van de marketingbeurs. "De grote techbedrijven weten dat ik hier vandaag sta, jullie kunnen je beter aansluiten bij het verzet." Het leek nog een serieuze oproep ook.
Lees verder

iPhone- en Samsung-gebruikers blijven merk trouw
Zo'n twee derde van de Nederlanders die nu een iPhone of een mobiel toestel van Samsung bezitten, had hetzelfde merk bij het vorige mobiele toestel. Bij Huawei, de nummer 3 smartphone op de Nederlandse markt, is het merendeel van de huidige bezitters van een Huawei-toestel juist overgestapt van een ander merk smartphone. Dat blijkt uit onderzoek van Telecompaper op basis van het Consumer Insights-panel.
Lees verder

Tien finalisten innovatiechallenge Eurovisie Songfestival 2020
Over ruim twee weken presenteren internationale teams de technische innovatie zijn graa op het Songfestival in Rotterdam zouden willen zien. Drie winnen er uiteindelijk en krijgen een ton om hun idee uit te voeren.
Lees verder

TAB opent kantoor in Nederland
TAB, ook wel The App Business, opent zijn tweede buitenlandse kantoor en doet dat in Amsterdam.
Lees verder

Negen miljoen groeigeld voor Europese Amazon-verkoperstool
Het bedrijf Sellics uit Berlijn ontvangt een investering van negen miljoen euro om zijn Amazon-software sneller te ontwikkelen en vermarkten.
Lees verder

Dmexco: Adverteerders verlaten bureaus voor in-house programmatic
2018 was het jaar waarin adverteerders het heft in eigen handen namen en hun programmatic reclame-activiteiten insourceten. Nieuw onderzoek laat zien dat het merendeel geen bureau meer gebruikt maar dit commerciële handwerk zelf doet.
Lees verder

Zakelijke tablet Samsung naast valbestendig ook water- en stofbestendig
Samsung introduceert de Galaxy Tab Active Pro, een zakelijke tablet bedoeld voor gebruik in de overheid, het transport en de detailhandel.
Lees verder

Nieuwe baas voor Scoopy
Martijn Standaart start per 1 oktober als directeur van Scoupy, onderdeel van Sanoma Media Netherlands. Hij vervangt Maurits Priem. De verdere integratie van Scoupy en Sanoma ligt niet in zijn ambitie.
Lees verder

Vakanties.nl, Lampenlicht en Schiphol genomineerd voor Dutch CRO Awards
De genomineerden voor de jaarlijkse DDMA Dutch CRO Awards 2019 zijn bekend. Het gaat om onder meer Vakanties.nl, Lampenlicht en Schiphol. Zij nemen het tegen elkaar op tijdens de finale op 3 oktober in Vrijstaat, Amsterdam. De nominaties zijn onderverdeeld in vier categorieën: Acquisitie, Mobiel, Conversie en Personalisatie.
Lees verder