vrijdag 27 september 2019

‘Digitale veiligheid slimme consumentenapparaten niet op orde’

'Digitale veiligheid slimme consumentenapparaten niet op orde'
Agentschap Telecom heeft 22 veelgebruikte apparaten laten onderzoeken, onder meer IP-camera's, slimme sloten, babyfoons en slimme thermostaten. Zeventien apparaten scoorden matig tot zeer slecht op het gebied van privacyaspecten.
Lees verder

Creatieve hoogvliegers naar Digital Dinner Amsterdam
Een betere toekomst, inspiratie en creatie zijn drie hoofdthema's van het 8e Digital Dinner Amsterdam, over twee weken op 15 oktober. Een avond met gedachten die de vrije loop krijgen en culinair genieten voor de luisteraars.
Lees verder

Tweeuurslevering nu ook op Amsterdamse zaterdagochtenden
Amsterdammers kunnen orders bij bol.com nu ook op zaterdagen binnen twee uur laten bezorgen, tussen tien uur 's ochtends en drie uur in de middag.
Lees verder

Microsoft test gamestreamingdienst in VS en VK
Microsoft gaat zijn gamestreamingdienst xCloud vanaf oktober testen op Android-smartphones in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Korea.
Lees verder

Radboudumc opent twee labs voor AI in de gezondheidszorg
Het Radboudumc opent twee nieuwe initiatieven op het gebied van kunstmatige intelligentie: Radboud AI for Health en Thira Lab. Dit zijn de eerste twee 'labs' in Oost-Nederland binnen het nationale Innovation Center for Artificial Intelligence (ICAI) en de eerste gezondheidslabs.
Lees verder

Landelijk Meldpunt Internetoplichting zet kunstmatige intelligentie in
Het Landelijk Meldpunt Internetoplichting (LMIO) introduceert een zogenoemde 'slimme keuzehulp' die werkt op basis van kunstmatige intelligentie. Daarmee kan sneller worden vastgesteld of sprake is van een strafbaar feit en krijgt de aangever direct een advies.
Lees verder

'Hey Google, regel een baan bij McDonald's'
Het zal niet lang meer duren voordat 'Hey Google, help me get a job at McDonald's' ook echt een baan oplevert. De fastfoodketen zet Amazon Alexa en Google Assistant in bij het aantrekken van nieuwe personeel.
Lees verder

Intracto groeit aanzienlijk met overname GUC Agency
Het door Waterland gefinancierde Intracto Group groeit door de overname van GUC Agency uit Amsterdam met 105 man tot 345 in Nederland en 725 in de Benelux.
Lees verder

Friends of Search krijgt Belgische editie
Het congres Friends of Search van brancheorganisaties DDMA en IAB Nederland gaat uitbreiden naar België. Het jaarlijkse congres van de Europese search-sector krijgt, in samenwerking met de Belgische zusterorganisatie BAM, op 5 februari een extra editie in Brussel. Daarnaast worden op de Nederlandse editie op 4 februari de Friends of Search Awards voor het eerst uitgereikt.
Lees verder