dinsdag 10 september 2019

De webwinkel heeft verloren in Duits e-commerce

De webwinkel heeft verloren in Duits e-commerce
Niet de webwinkel maar het generieke e-commerceplatform is de standaar in Duits e-commerce en het lijkt erop dat Amazon nog jaren de aller-, allergrootste van het land zal blijven.
Lees verder

Vivaldi browser ook op Android
De Vivaldi browser van oud-Opera CEO Jon von Tetzchner is nu ook beschikbaar voor Android. Het is de eerste versie voor mobiele telefoons. Vivaldi was tot dusverre alleen verkrijgbaar voor de desktop.
Lees verder

HP ruilt cartridges om voor inktreservoir
HP lijkt af te stappen van dure cartridges en introduceert nieuwe printers met inktreservoirs. Die hebben een grotere capaciteit dan cartridges en zijn bij te vullen.
Lees verder

'Doorverkoop e-books bij Tom Kabinet op gespannen voet met bescherming auteursrechten'
De doorverkoop van e-books, zoals dat gebeurt bij het Nederlandse platform Tom Kabinet, staat op gespannen voet met de bescherming van auteursrechten. Die voorzichtige conclusie trekt advocaat-generaal Szpunar. Hij adviseert het Hof in een zaak die door de Nederlandse Uitversbond tegen Tom Kabinet is aangespannen.
Lees verder

VUB-onderzoeker ontwikkelt alternatieve presentatiesoftware
Reinout Roels heeft in het kader van zijn doctoraat in de Wetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel een nieuwe presentatietool MindXpres ontworpen, die volgens hem 'veel verder gaat' dan de bestaande toepassingen zoals Microsoft PowerPoint, Prezi of Google Slides.
Lees verder

Hogeschool Utrecht gestart met een minor Social Robotics
Hogeschool Utrecht is gestart met een minor Social Robotics. Binnen deze minor gaan studenten robots ontwikkelen voor het Wilhelmina Kinderziekenhuis.
Lees verder

Margrethe Vestager blijft eurocommissaris Mededinging
Facebook, Google en de andere grote online platformen hoeven te reken of een matiger beleid met de aantreding van de nieuwe Europese Commissie. Hun angstgegner Margrethe Vestager verroert geen vin en blijft eurocommissaris met mededinging in haar portefeuille.
Lees verder

Apple Arcade vanaf 19 september, eerste shows Apple TV Plus vanaf november
Arcade, het nieuwe gameplatform van Apple, zal vanaf 19 september wereldwijd beschikbaar zijn. Voor 4,99 dollar per maand krijgen gebruikers toegang tot exclusief game-aanbod.
Lees verder

Apple lanceert nieuwe iPhone, iPad en Apple Watch
Zoals verwacht heeft Apple vanavond de 5,8-inch iPhone 11 Pro, 6,5-inch iPhone 11 Pro Max en de 6,1-inch iPhone 11 aangekondigd. Het is voor het eerst dat Apple zijn premium modellen Pro noemt. Anders dan Samsung biedt Apple nog geen 5G ondersteuning.
Lees verder